Menu
 

Ikšķiles un Ogres novadu pašvaldību pārstāvji apsprieduši "Zilo kalnu" kompleksa attīstību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

23.oktobrī  notika Ikšķiles un Ogres novadu pašvaldību aģentūras “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūra”  uzraudzības padomes sēde, kurā Ikšķiles pusi pārstāvēja Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un viņa vietnieks Mariss Martinsons. Pašvaldībā vēsta, ka izskatāmie jautājumi bija saistīti ar finanšu budžeta precizēšanu.

Ikšķiles un Ogres pārstāvji atbalstīja trašu apgaismojuma ceturtās kārtas izveidi, kur par iepirkuma uzvarētāju ir atzīts SIA “Elektro PM” ar piedāvājumu 79 045,20 eiro bez PVN. Tāpat tika akceptēta līguma slēgšana ar AS “Master Industry” par kāpņu un skatu laukuma rekonstrukciju Dubkalnu ūdenskrātuves stāvkrastā, kam tiek novirzīti 15 560 eiro.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš aktualizēja jautājumu par nākamā gada budžeta veidošanu. Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa ieskatā budžets jāsaglabā līdzšinējā apmērā. Ikšķiles pārstāvji minēja arī gājēju celiņa izbūves un skatu torņa ekspertīzes nepieciešamību. Aģentūras pārstāvji apliecināja, ka ir jau apzināti darbu veicēji gājēju un velo trases izveidei līdzās Dubkalnu karjeram, lai netiktu bojāta dabas parka aizsargājamā teritorija. Celiņa garums būtu 1,7 km aptuveni 2m platumā, līdzīgi kā veidota dabas taka ap Alūksnes ezeru.

Būtiska ir ceļu infrastruktūra Zilo kalnu teritorijā, tāpēc Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja I.Trapiņa iniciatīva par ceļa (no Ezeru ielas līdz P5 autoceļam gar Dubkalnu ūdenskrātuves un Smiltāju kapiem) stāvokļa uzlabošanu tika apspriesta arī šajā sēdē. Ogres puse plāno tikties ar Satiksmes ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu ceļu uzlabošanas darbus no pieejamo fondu līdzekļiem, tādējādi veidojot labāku savstarpējo satiksmi starp novadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.