Menu
 

Mājražotājiem Ķekavas novadā nepiemēros maksu par ielu tirdzniecības atļaujām

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Lai veicinātu mājražotāju un mazo uzņēmumu darbību, Ķekavas novada pašvaldība piešķīrusi 100% atlaidi ielu tirdzniecības atļaujas saņemšanai tiem, kuri nomā tirdzniecības vietu, nevis izmanto pašvaldības noteikto tirdzniecības vietu.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, šādas izmaiņas iekļautas pašvaldības saistošajos noteikumos "Nodeva par tirdzniecības vietu publiskās vietās", kas jau ir apstiprinātas Ķekavas novada domes sēdē, bet vēl nepieciešams saņemt saskaņojumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

Kā informē pašvaldības Īpašumu pārvalde, tad šīs izmaiņas attieksies uz tiem uzņēmējiem, galvenokārt, kas ir mājražotāji, kuri savu produkciju, piemēram, tirgo pie autoceļiem, pie tirdzniecības centriem u.tml., un jau maksā vietas īpašniekam nomas maksu.

Arī turpmāk šiem uzņēmējiem būs jāiesniedz pašvaldībā visi nepieciešamie dokumenti tirdzniecības atļaujas saņemšanai.

Jau šobrīd pašvaldība saistošajos noteikumos "Nodeva par tirdzniecības vietu publiskās vietās", ir piemērojusi atlaides nodevas maksai. Proti, Ķekavas novadā deklarētiem vai reģistrētiem tirgus dalībniekiem tiek piemērota 20% atlaide, bet sabiedriskā labuma un bezpeļņas organizācijām, ja tirdzniecība tiek organizēta līdzekļu vākšanai labdarības nolūkos, tiek piemērota 100% atlaide.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.