Menu
 

Siguldā nodrošinās pārtikas pakas, Carnikavā – ēdināšanas pabalstu skolēniem un sejas maskas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Tāpat kā pavasarī, arī šobrīd Siguldas novada pašvaldība plāno piešķirt pārtikas pakas maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni mācās attālināti no 7. līdz 12. klasei. Pēc pašvaldības rīcībā esošajiem datiem pārtikas pakas saņems 219 daudzbērnu un septiņas maznodrošināto bērnu ģimenes. Siguldas novada pašvaldība gatavo dokumentāciju, lai minētās ģimenes pārtikas pakas varētu saņemt jau nākamās nedēļas beigās.

Līdz 6. novembrim tiks veikta uzņēmēju apzināšana un pārtikas paku iepirkšana, lai ģimenēm nodrošinātu daudzveidīgu, veselīgu un sabalansētu pārtikas paku. Tajās, tāpat kā iepriekš, ietilps dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Pārtikas pakas plānotas 20 eiro vērtībā par laika periodu no 26. oktobra līdz 15. novembrim. Aptuvenais pārtikas pakas svars varētu būt 15 kilogrami.

Siguldas novada dome vēsta, ka nākamajā nedēļā sabiedrība tiks informēta, kā notiks pieteikšanās pārtikas pakām un kad tiks organizēta to izsniegšana.

Savukārt Carnikavas novada dome pieņēmusi grozījumus saistošajos noteikumos “Par sociālās palīdzības pabalstiem Carnikavas novadā”, kas paredz bez maksas izsniegt mutes un deguna maskas trūcīgām un maznodrošinātām personām, bet Carnikavas pamatskolas skolēniem piešķirt ēdināšanas pabalstu laikā, kad notiek attālinātās mācības.

Lai skolēnu vecākiem būtu finansiāli vieglāk nodrošināt bērniem pusdienas, dome lēmusi, ka turpmāk Carnikavas pamatskolas skolēni, kuri mācās attālināti un neēd skolas nodrošinātās pusdienas, saņems ēdināšanas pabalstu. Tā apmērs vienam 1.–4. klašu izglītojamajam ir 1,42 eiro dienā, 5.–9. klašu izglītojamajam – 2,06 eiro. Ēdināšanas pabalsta saņemšanai vienam no izglītojamā vecākiem jāiesniedz Carnikavas novada pašvaldības sociālajam dienestam adresēts iesniegums.

Lai saņemtu mutes un deguna masku, personai jāvēršas Carnikavas novada pašvaldības sociālajā dienestā. Katrai trūcīgai vai maznodrošinātai personai, vai katram trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes loceklim tiek izsniegta viena maska dienā. Sociālais dienests mutes un deguna maskas izsniegs un ēdināšanas pabalstu piešķirs līdz brīdim, kad tiks atcelti Ministru kabineta noteikumi par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.