Menu
 

Olaines novada dārzkopības teritorijās plānots izveidot jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.olaine.lv Foto: www.olaine.lv

AS “Olaines ūdens un siltums” sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kas apsaimnieko stiklam paredzētos konteinerus, 2020.gada septembrī un oktobrī Olaines novadā ir izveidojusi astoņus jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus (stikls, papīrs, plastmasa): četrus Medemciemā (divus – "VEF Baloži", vienu – "Komutatorā", vienu – Torņa ielā) un četrus Lubaušos.

Turpinot dalīto atkritumu sistēmas attīstību Olaines novadā, AS “Olaines ūdens un siltums” ar sadarbības partneri SIA “Herlig” plāno izveidot vēl 40 jaunus dalīto atkritumu savākšanas punktus novada dārzkopības teritorijās un ir uzsākta pieteikšanās šo punktu izveidei, vēsta Olaines novada pašvaldībā.

AS “Olaines ūdens un siltums” informē, ka jauni dalīto atkritumu savākšanas punkti tiks veidoti tikai sadarbībā ar katras konkrētas dārzkopības sabiedrības (DKS) vadību, tāpēc iedzīvotāji savas idejas un vēlmes var paust attiecīgās sabiedrības vadībai. Piesakoties uz noteiktu dalīto atkritumu savākšanas vietu skaitu, dārzkopības sabiedrības vadībai ir jānorāda konkrēta vieta dalīto atkritumu savākšanas punktu izveidei.

Pēc vietas izvēles tiks slēgts līgums ar dārzkopības sabiedrības vadību par dalīto atkritumu savākšanas punktu apkalpošanu. Līgums ietvers apkalpošanas kārtību, tai skaitā to, ka DKS ir atbildīga par kārtības uzturēšanu pie konteineriem, un to, ka neatbilstošu atkritumu gadījumā (gan konteineros, gan tiem blakus) rēķins par šiem atkritumiem tiks izrakstīts DKS.

AS “Olaines ūdens un siltums” norāda: ja konteineros vairākkārt tiks ievietoti neatbilstoši atkritumi un tos attiecīgi nevarēs uzskatīt un pieņemt kā dalītos atkritumus, tad konkrētais atkritumu savākšanas punkts tiks likvidēts un konteineri aizvākti. DKS vadības pārstāvji ir aicināti pieteikties dalīto atkritumu savākšanas punktu izveidei, sūtot informāciju par punktu skaitu un to plānoto vietu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tā kā plānoto punktu izveides vietu skaits ir ierobežots, tad šādu iespēju savā DKS iegūs tie, kuri būs pirmie pieteikušies un atbildīs iepriekšminētajiem punktu izveidošanas nosacījumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.