Menu
 

Par 8,9 miljoniem eiro rekonstruēs un paplašinās Carnikavas pamatskolu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Carnikavas novada pašvaldība Foto - Carnikavas novada pašvaldība

Carnikavas novada dome ar būvniecības firmu SIA “Newcom Construction” trešdien parakstīja līgumu par pamatskolas pārbūvi. Projekta ietvaros 63 nedēļu laikā plānots pārbūvēt un paplašināt Carnikavas pamatskolas ēku, nodrošinot modernizētu, ergonomisku vispārējās izglītības mācību vidi līdz 660 skolēniem, liecina informācija novada domes vietnē.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa norādīja: “Šis Carnikavai ir vēsturisks brīdis, jo kopš skolas uzbūvēšanas 1944. gadā tā nekad nav bijusi rekonstruēta pilnā apjomā, bijuši vien atsevišķi energoefektivitātes projekti. Drīz skola, kādu mēs to esam redzējuši visus šos gadus, iegūs jaunu elpu un ceru, ka visi tajā jutīsies labi.”

Carnikavas pamatskolas direktors Raivis Pauls, kurš izglītības procesu vada pagaidu pamatskolas ēkā Garajā ielā 20, nodeva SIA “Newcom Construction” valdes priekšsēdētājam Mārtiņam Bubenam“vecās” Carnikavas pamatskolas ēkas atslēgu, novēlot pēc 63 nedēļām to vietā saņemt jaunas.

Carnikavas pamatskolas pārbūve būs “projektē un būvē” projekts, tā izmaksas – 8 883 868,62 eiro bez PVN. Kā atzīmē pašvaldībā, diemžēl projekta ietvaros nebūs iespējams izbūvēt iepriekš plānotās telpas Carnikavas Mūzikas un mākslas skolai un bibliotēkai, kā arī veikt stadiona rekonstrukciju, jo to neparedz Eiropas Reģionālā fonda finansētā SAM 8.1.2. noteikumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.