Menu
 

Pie Lielupes tilta uzstādīs Jūrmalas pilsētas robežzīmi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Ilustrācija - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas pilsētā, pie Priedaines satiksmes mezgla, pirms Lielupes tilta, pašvaldība uzstādīs pilsētas robežzīmi. Tajā būs attēlots uzraksts “Jūrmala” kūrortpilsētas vizuālās identitātes veidolā.

Jūrmalas pilsētas robežzīme būs 18 metrus plata un deviņus metrus augsta tās augstākajā daļā. Tā tiks veidota no alumīnija korpusiem, organiskā stikla plaknēm un tērauda kolonnām. Tumšajā diennakts laikā robežzīme būs izgaismota – gaismekļi būs iebūvēti burtos, vēsta pilsētas pašvaldība.  

Pie Priedaines satiksmes mezgla, kur izvietos robežzīmi, patlaban atrodas būve, tā ir sliktā stāvoklī un nav izmantojama. Šomēnes sāk tās nojaukšanu.

Robežzīmi plānots izvietot līdz 2021. gada pavasarim. Nākotnē paredzēts līdzīgus objektus izvietot arī pie iebraukšanas Jūrmalā pie Talsu šosejas un Ventspils šosejas. Robežzīmes dizainu izstrādāja SIA “Asketic”, zīmes uzstādīšanas projektu – SIA “MERU arhitekti”. Plānotās izmaksas robežzīmes izgatavošanai un uzstādīšanai, kas ietver apgaismojuma līnijas pārbūvi un labiekārtojumu ir 174 tūkstoši eiro.

Lai atrastu piemērotāko un Jūrmalas tēlam atbilstošāko mūsdienīgu vides objektu risinājumu, Jūrmalas pilsētas pašvaldība 2018. gadā organizēja robežzīmju un vietzīmju ideju skiču konkursu. No septiņiem saņemtajiem piedāvājumiem konkursa komisija nolēma godalgot divus otrās vietas ieguvējus – SIA “Asketic” izstrādāto robežzīmi un pilsētas vietzīmju risinājuma autoru Modri Adumānu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.