Menu
 

Noslēgts līgums par Baložu vidusskolas piebūves projektēšanu un būvniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Saņemot visus nepieciešamos saskaņojumus no Centrālās finanšu līguma aģentūras, Ķekavas novada pašvaldība 10.novembrī noslēgusi līgumu ar SIA “Belss” par Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi un būvniecību.  Baložu vidusskolas piebūve nodrošinās papildus vietas vēl 280 bērniem. Šobrīd šajā skolā mācās vairāk nekā 800 bērnu, vēsta Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Kā informē pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē, būvuzņēmums tika izvēlēts atklātā konkursa kārtībā, kas iesniedza viszemāko cenu un atbilda visiem noteiktajiem kritērijiem. Līgumā plānoti darbi vairākās kārtās – Baložu vidusskolas piebūves jaunbūves un sporta laukuma pārbūves projektēšana, tad skolas piebūves jaunbūve un sporta laukuma pārbūve, kā arī autoruzraudzība. Līguma kopējā cena būs 8,5 milj. eiro atbilstoši publiskajam iepirkumam.

Līguma izpildes laiks būs 14 mēneši no līguma abpusējas parakstīšanas dienas, proti, līdz 2021.gada beigām. Šie darbi notiks Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta "Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana" ietvaros. Šī projekta realizēšanai tiek piešķirts ERAF finansējums 3,2 milj. eiro, valsts dotācija – vairāk nekā 84 000 eiro, bet pārējās projekta izmaksas – apmēram 6 milj. eiro – sedz Ķekavas novada pašvaldība, ņemot aizņēmumu no Valsts kases. Kopējā šī projekta izmaksas ir lēšamas ap 9 milj. eiro.

Lai pašvaldība varētu realizēt ideju par Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukumu, bija nepieciešams samazināt projekta kopējās izmaksas, lai saglabātu šim projektam ERAF finansējumu un iespēju saņemt aizdevumu no Valsts kases. Tāpēc tika nolemts mainīt piebūves risinājumu uz moduļu tipa piebūvi, kas izmaksu ziņā ir ekonomiskāka un ātrāk uzbūvējama. Šī atklātā konkursa rezultātā pašvaldībai izdevās panākt vairāk nekā 4 miljonu eiro samazinājumu pret iepriekšējo skolas piebūves projektu, līdz ar to dodot iespēju realizēt minēto skolas projektu.

Kā skaidro Attīstības un būvniecības pārvaldē, līdzīga tehniskā risinājuma piebūve tikko uzbūvēta pie Ķekavas vidusskolas. Būvniecības process tur noritēja mazāk nekā gadu, un tas pašvaldībai vieš pārliecību, ka arī Baložos piebūves būvniecība varētu būt tikpat veiksmīga kā Ķekavā un tuvāko 1,5 gadu laikā iedzīvotāji varēs sagaidīt skaisto rezultātu.

Projekta ietvaros Baložu vidusskolā tiks izbūvēta piebūve divos stāvos ar šādām telpām: 12 mācību klašu telpas, tajā skaitā dabaszinību kabineti (fizika, ķīmija), aktu zāle ar paaugstinājumu, ēdamzāle, metodiskā telpa, sanitārie mezgli un palīgtelpas (siltummezgls, noliktavas inventāra novietnei, garderobe, ģērbtuves, gaiteņi u.c.); skolotāju telpas, ventkamera, palīgtelpas (inventāra novietnei, gaiteņi u.c.), nodrošinot ergonomisku mācību vidi, tiks ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkojot mobilās darba vietas izglītojamajiem darbam ar datoru (piecas mobilās datorklases), tiks pārbūvēts esošais sporta laukums atbilstoši normatīvo aktu, izglītības programmas “Sports” un interešu izglītības programmu prasībām. Savukārt Ķekavas vidusskolā tiks ieviesti mūsdienīgi informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkojot mobilās darba vietas izglītojamajiem darbam ar datoru (piecas mobilās datorklases).

Projekts “Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana” tiek realizēts specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.