Menu
 

Prezentē pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platformu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - atr.kartes.lv Ilustrācija - atr.kartes.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar “Karšu izdevniecību Jāņa sēta” radījusi tiešsaistē pieejamu pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platformu, kas no ceturtdienas būs pieejama ministrijas mājaslapā.

VARAM skaidro, ka platforma ir tiešsaistē lietojams rīks, kas ļauj kartē pārlūkot un analizēt specifisku informāciju par Latvijas pašvaldībām dažādos griezumos un detalizācijā. Apjomīgā datu kopa sniedz informāciju par sociāli ekonomiskās situācijas aspektiem visā Latvijas teritorijā, turklāt lielākā daļa no platformā iekļautās informācijas ir Latvijā unikāla.

Pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platformā iekļautā informācija grupēta piecās sadaļās (pašvaldības, uzņēmējdarbība, elektroenerģijas patēriņš, iedzīvotāji un mobilitāte), kuras organizētas 90 izvēlnēs un apakšizvēlnēs.

“Platformas saturā uz kartogrāfiskā pamata atspoguļoti ne tikai galvenie pašvaldību reformas pētījumu rezultāti, bet arī pirmo reizi Latvijas vēsturē, pamatojoties uz “Jāņa sētas”, sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Centrālās statistikas pārvaldi un citiem partneriem, veiktajiem pētījumiem ir redzama mūsu labklājības pamata – vairāk nekā 100 000 Latvijas uzņēmumu vietējo vienību radītā pievienotā vērtība gan nozaru, gan apakšnozaru griezumā,” teikts VARAM paziņojumā.

Tāpat jaunajā platformā var iegūt uzskatāmi atspoguļotu informāciju par iedzīvotāju ienākuma un nekustamā īpašuma nodokļu ieņēmumiem pašvaldībās, redzams iedzīvotāju īpatsvars, kā arī veiktas prognozes par iedzīvotājus skaita izmaiņām turpmākajos gados, atsevišķi izdalīts arī vidusskolēnu skaits pašvaldību teritorijā.

Pašvaldību reformas ģeotelpiskās plānošanas platformas tematiskās informācijas attēlošanai pamatā izmantots “Jāņa sētas” karšu pārlūks, kura kartēs pieejams precīzs ceļu tīkls, apbūve ar detalizāciju līdz adreses līmenim un dalījumu pēc lietojuma veida, kā arī cita būtiska, apvidu raksturojoša informācija. Dati, kas izmantoti platformā, tiks atjaunoti reizi gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.