Menu
 

Rīga ar Stopiņu novadu varētu sadarboties kopīgu ātrgaitas sabiedriskā transporta risinājumu izveidē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīga ar Stopiņu novadu varētu sadarboties kopīgu ātrgaitas sabiedriskā transporta risinājumu izveidē, liecina informācija Stopiņu novada pašvaldības mājaslapā.

Aizvadītajā nedēļā notikusi attālināta Rīgas pilsētas vicemēra Edvarda Smiltēna (NA/LRA), Stopiņu novada domes priekšsēdētājas Vitas Paulānes (LA) un abu pašvaldību speciālistu tikšanās, lai pārrunātu Rīgas pilsētas un Stopiņu novada pašvaldības savstarpējās sadarbības iespējas. Tika apspriestas iespējas kopīgi iesniegt projektus Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma programmā.

Abām pašvaldībām iesniedzot projekta pieteikumus par perspektīvās Dzelzavas ielas izbūvi Rīgas pilsētas un Stopiņu novada pašvaldības teritorijā un piesaistot AS "Latvijas Valsts ceļi" autoceļa P4 posma pārbūvei, tiktu veikts ieguldījums un sakārtota infrastruktūra, kas būtiski uzlabotu satiksmes transporta plūsmu.

Tas veicinātu uzņēmējdarbības attīstību. Katrai pašvaldībai veicot šīs ielas izbūvi dažādos izpildes laikos, vēlamais rezultāts netiktu sasniegts.

Ņemot vērā, ka Rīgas pilsēta jau kā priekšlikumu minētajai programmai ir ierosinājusi Dzelzavas ielas posma pārbūvi, vienlaikus paredzot ātrgaitas sabiedriskā transporta risinājumus, Stopiņu novada pašvaldība iesniegs priekšlikumu Rīgas plānošanas reģionam (RPR), jo kā novada pašvaldība nav iekļauta šīs programmas projektu iesniedzēju sarakstā.

Stopiņu novada dome varētu pieteikt Dzelzavas ielas posma izbūvi 1,21 kilometra garumā, P4 autoceļa posma pārbūvi un mobilitātes punkta izveidi Ulbrokā pie Stopiņu novada domes vai vēsturiskā autoceļa P4 posmā Ulbrokā.

Papildinātais risinājums būtu jauns satiksmes savienojums Rīgai ar blakus pašvaldībām, ar jaunu videi draudzīgāku sabiedrisko transportu, kā arī nodrošinātu iespēju, izmantojot mobilitātes punktu risinājumu, samazināt transporta plūsmas Rīgas pilsētā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.