Menu
 

Pabeigti būvdarbi uz Jelgavas un Bauskas šosejām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pabeigti būvdarbi atsevišķos posmos uz Jelgavas (A8) un Bauskas (A7) šosejām, vēsta VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Ceļa sega pārbūvēta uz Jelgavas šosejas (A8) kreisās brauktuves posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu 10 km garumā, un visi satiksmes ierobežojumi tur ir atcelti. Būvdarbi ietvēra brauktuves seguma reciklēšanu un iestrādāšanu jaunos ceļa pamatos, pievienojot saistvielu un papildu akmens šķembas. Šos pamatus pārklāja ar trim kārtām asfalta. Pārbūvēja arī tiltu pār Misu un atjaunoja sabiedriskā transporta pieturvietas.

Ceļa pārbūvi  veica akciju sabiedrība “A.C.B.” par līgumcenu 10,16 miljoni eiro (ar PVN), tos finansēja no valsts budžeta.

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) līdz Lietuvas robežai 64 km garumā ir ierīkotas akustiskās ribjoslas. Transportlīdzeklim uzbraucot uz šādas ribjoslas, rodas vibrācijas un troksnis, brīdinot autovadītāju no iebraukšanas pretējā joslā. Ribjosla ir uz autoceļa ass līnijas iefrēzētas aptuveni 10 mm dziļas iedobes ar soli 0,6 m.

Darbus veica SIA “Via” par līgumcenu 203 tūkstoši eiro (ar PVN), arī tie finansēti no valsts budžeta papildu 75 miljonu eiro līdzekļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.