Menu
 

Uz titulu "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2020" pretendēs Ādažu, Ikšķiles, Mālpils, Olaines un Stopiņu novadi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Sabiedrības integrācijas fonds Ilustrācija - Sabiedrības integrācijas fonds

Noslēgusies Sabiedrības integrācijas fonda rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2020” pirmā kārta, un konkursa otrajai kārtai nominētas 25 pašvaldības – pa piecām katrā plānošanas reģionu pašvaldību grupā. Rīgas plānošanas reģionā uz finālu pretendēs divi no pieciem novadiem: Ādažu novads, Ikšķiles novads, Mālpils novads, Olaines novads un Stopiņu novads.

Konkursa pirmās kārtas rezultāti noteikti pēc iedzīvotāju balsojumā iegūtajiem datiem, kā arī veicot pašvaldību administratīvo datu, dzimstības un migrācijas saldo datu un pašvaldību iesaistes konkursa informatīvajā kampaņā izvērtējumu. Pēc rīkotāju ziņām, konkursa balsojumā saņemtas vairāk nekā 57 500 balsis, kā arī komentāri par pašvaldības darbu.

Kurzemes plānošanas reģionā otrajai kārtai izvirzīti Alsungas, Brocēnu, Durbes, Grobiņas un Nīcas novadi, Latgales plānošanas reģionā – Dagdas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas un Riebiņu novadi, Vidzemes plānošanas reģionā – Cesvaines, Kocēnu, Naukšēnu, Raunas un Vecpiebalgas novadi, bet Zemgales plānošanas reģionā – Iecavas, Ozolnieku, Rundāles, Tērvetes un Vecumnieku novadi.

Konkursa otrajā kārtā tiks novērtēti pašvaldības īstenotie atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem un ģimeniskas vides nodrošināšanai, tostarp tiks vērtētas arī iedzīvotāju balsojumā iegūtās atsauksmes, lai izvēlētos desmit konkursa finālistes – visaugstāko novērtējumu saņēmušās pašvaldības (divas katrā plānošanas reģionu pašvaldību grupā). Ar finālā tikušo pašvaldību darbu un to centieniem veidot ģimenēm draudzīgu vidi vērtēšanas komisija tuvāk iepazīsies konkursa noslēdzošajā kārtā, vizīšu laikā.

Konkursa laureātu – visaugstāko novērtējumu saņēmušo pašvaldību – godināšana plānota gada nogalē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.