Menu
 

Siguldas novadā atkritumus šķiro jau 84% novadnieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Šogad Siguldas novadā atkritumus šķiro par 10% vairāk iedzīvotāju nekā pērn, secināts Siguldas pilsētas SIA “Jumis” šogad veiktajā klientu aptaujā. Kopumā Siguldas novadā atkritumus šķiro 84% novadnieku. Līdztekus ierastajiem šķiroto atkritumu veidiem – plastmasas, papīra un metāla iepakojumiem, stikla tarai, elektroiekārtām un baterijām – šogad Siguldā izvietoti arī trīs tekstila šķirošanas konteineri, vēsta Siguldas novada pašvaldībā.

Šogad 90% respondentu atzinuši, ka visaktīvāk šķiro plastmasas iepakojumu, un tas ir par 8% vairāk nekā pērn. Otrajā vietā ir stikla tara – to šķiro 89% aptaujas dalībnieku, savukārt 84% iedzīvotāju šķiro arī papīru un kartonu. 82% izmanto iespējas atsevišķi nodot arī baterijas un akumulatorus, teju 70% iedzīvotāju šķiro arī nevajadzīgās elektroiekārtas.

Būtisks kāpums – 16% – ir vērojams starp metāla iepakojuma šķirotājiem. Tos šogad atsevišķi no pārējiem atkritumu veidiem šķiro jau 57% aptaujāto. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Jumis” noskaidrojis, ka 70% respondentu bioloģiski noārdāmos atkritumus šķiro, veidojot kompostu pie privātmājām. Tāpat katrs trešais aptaujātais izmanto iespēju piedalīties “Jumis” rīkotajās šķirošanas akcijās, kas tiek īstenotas trīs reizes gadā un sniedz iespēju nodot nolietotās mēbeles un bioloģiskos atkritumus.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē: ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus ērtākai pakalpojumu pieteikšanai un komunikācijai ar klientu centru, jau no nākamā gada novadniekiem būs pieejama mobilā lietotne “Eco Baltia”, kurā varēs sekot līdzi aktuālajiem līgumiem, atkritumu izvešanas grafikiem, kā arī būs pieejamas citas noderīgas funkcijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.