Menu
 

Noteikti papildu drošības pasākumi sabiedriskajā transportā pašvaldībās ar augstākiem Covid-19 saslimstības rādītājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldībās, kur kumulatīvās saslimstības rādītājs par 50% pārsniegs valsts vidējo rādītāju, ir noteikti papildu drošības pasākumi, tai skaitā arī pilsētas sabiedriskajā transportā. Satiksmes ministrijā informēja ka pilsētas sabiedriskajā transportā pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 50% no tā ietilpības.

Papildu drošības pasākumi noteikti Ministru kabineta rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un ir spēkā no 27. novembra.

Papildu drošības pasākumi būs jānodrošina pašvaldībās, kur iepriekšējā nedēļā 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem par 50% pārsniegs valsts vidējo rādītāju. Pilsētas sabiedriskajā transportā pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 50% no tā ietilpības. Gadījumos, ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējas kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, ir jāmarķē sēdvietas, lai nodrošinātu distancēšanās prasības.

Autotransporta direkcijā precizēja, ka valdības atbalstītie nosacījumi par pasažieru skaita ierobežošanu sabiedriskajā transportā attiecas tikai uz republikas nozīmes pilsētām, bet ne uz reģionālo maršrutu autobusiem un vilcieniem. Līdz ar to šobrīd papildu ierobežojumi pagaidām attieksies tikai uz Daugavpils pilsētas sabiedrisko transportu. 

Iedzīvotāji tiek aicināti ievērot iepriekš noteiktos drošības pasākumus – obligāti lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā, tai skaitā arī taksometros. Savukārt, iedzīvotāji, kuriem ir pozitīvs Covid-19 tests vai kuri atzīti par kontaktpersonām, sabiedrisko transportu izmantot nedrīkst.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) līdz katras nedēļas otrdienai savā tīmekļvietnē publicēs informāciju par pašvaldībām, uz kurām attieksies papildu drošības pasākumi. Tie stāsies spēkā tās pašas nedēļas ceturtdienā.

Jau ziņots, ka papildu drošības pasākumi Covid-19 izplatības dēļ šonedēļ ir noteikti 12 pašvaldībās, tajā skaitā Baldones, Mārupes, Mālpils, Garkalnes un Salaspils novadā.

(pzpildināta ar 4.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.