Menu
 

"Rīgas satiksmes" autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novados būs jāievēro marķētās sēdvietas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Rīgas satiksme" Foto - "Rīgas satiksme"

Saskaņā ar valdības lēmumu no piektdienas, 27. novembra, pārvietojoties “Rīgas satiksmes” autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novados, būs jāievēro marķētās sēdvietas un savstarpējā distancēšanās. Sēdvietas tiks marķētas 7., 10., 25., 43., 55.maršruta (Mārupe) 16., 28., 29.maršruta (Garkalne), kā arī 50.maršruta (Salaspils) autobusos, informēja uzņēmumā.

Analizējot pasažieru plūsmas “Rīgas satiksmes” esošajos autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novadu teritorijā redzams, ka līdzšinējais pasažieru piepildījums ir robežās no aptuveni 17% līdz 39%, nesasniedzot 50% robežu, tāpēc ieviestās papildus drošības prasības neradīs būtiskas izmaiņas pasažieriem.

Jau ziņots, ka 24. novembrī pieņemtie grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" punkts 5.39.6. paredz: “pilsētas sabiedriskā transporta pārvadātājam organizēt iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 50 % no tā ietilpības. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī tiek marķētas sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasības.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.