Menu
 

Siguldas novadā stājies spēkā paaugstinātais siltumenerģijas tarifs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi SIA “Wesemann-Sigulda” jaunu  siltumenerģijas tarifu. Gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem no 1. decembra ir 63,39 eiro par megavatstundu (EUR/MWh). Tas būs par 1,00 EUR/MWh jeb 1,55% zemāks nekā sākotnēji plānotais, taču par 2,47 EUR/MWh augstāks nekā līdzšinējais, 2016. gadā apstiprinātais tarifs.

Kā informēja SPRK, šogad oktobrī SIA “Wesemann-Sigulda” tika apstiprināts siltumenerģijas tarifs 64,39 EUR/MWh apmērā, kam būtu bijis jāstājas spēkā šogad decembrī. Tomēr ārkārtējās situācijas laikā Siguldas novada pašvaldība ikmēneša maksu, ko piemēro siltumapgādes komersantam par saimniecībā nodotajiem aktīviem, ir samazinājusi 95% apmērā. Samazinātā nomas maksa piemērota jau no šā gada decembra līdz 2022. gada 31. decembrim. Šo izmaiņu rezultātā siltumenerģijas tarifs samazinājies par 1,00 EUR/MWh.

Siltumenerģijas tarifs tiks piemērots lietotājiem visā Siguldas pašvaldībā.

Tarifa projekta izvērtēšanas gaitā SPRK vairākkārtīgi komersantam pieprasīja papildu precizējumus par tarifu projektā iekļautajām izmaksām, īpašu vērību pievēršot kurināmā (šķeldas) izmaksām. Tā rezultātā samazināta virkne izmaksu, iepirktās siltumenerģijas, kurināmā izmaksas, iekārtu un remontu uzturēšanas izmaksas kopumā par teju 120 tūkstošiem eiro jeb 6,5%.

Tarifa projekta izskatīšanas gaitā samazināti arī plānotie siltumenerģijas zudumi par 7,1%. Tomēr, neraugoties uz panākto izmaksu samazinājumu, atsevišķas izmaksu pozīcijas komersants ir palielinājis, vienlaikus samazinot prognozētos siltumenerģijas apjoma rādītājus.

Oktobrī, sākoties apkures sezonai, Siguldas novada pašvaldība informēja, ka SIA “Wesemann–Sigulda” aktīvi strādā ar parādniekiem, kuri nav norēķinājušies par siltumu iepriekšējās apkures sezonās. Tāpat siltumapgādes uzņēmums atgādina iedzīvotājiem, kuriem iekrājušies parādi, norēķināties par iepriekšējās apkures sezonās izlietoto siltumenerģiju, lai neciestu tie, kuri ir savlaicīgi norēķinājušies par siltumu. Salīdzinot ar 2019. gadu, šogad situācija ar parādu atmaksu ir uzlabojusies, norādīja novada dome.

Pēc pašvaldības datiem, pēdējo 15 gadu laikā SIA "Wesemann-Sigulda" centralizētās siltumapgādes infrastruktūras attīstībā investējis 8,77 miljonus eiro, tajā skaitā piesaistot aptuveni 1,4 miljonus eiro Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Pārbūvēti un no jauna izbūvēti maģistrālie tīkli 16,193 kilometru garumā, kas 30% siltuma zudumus 2004.gadā samazinājis līdz 13,84% pērn.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.