Menu
 

Otrajā pārtikas paku izdalē Siguldā maltīte nodrošināta 185 bērniem un viņu ģimenēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

1.decembrī Siguldas novadā norisinājās otrā pārtikas paku izdale maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni mācās attālināti Siguldas novada skolās no 7. līdz 12. klasei. Pakas tika dalītas divos punktos – Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas novada Jaunrades centrā. Pēc novada pašvaldības informācijas, pārtikas pakas tika izdalītas 185 bērniem un viņu ģimenēm.

Pārtikas paku veido SIA “Vita mārkets”, kas piedāvājis daudzveidīgāko un saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Pakās, tāpat kā iepriekš, ietilpst dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Aptuvenais pārtikas pakas svars ir 15 kilogrami. Pārtikas pakas 17,50 eiro vērtībā tika izsniegtas par laika periodu no 16. novembra līdz 4. decembrim.

Pārtikas paku izdale notika pēc iepriekš saskaņota grafika, lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējais kontakts, pārtikas paku saņemšanas vietās tika nodrošināta vienvirziena plūsma, norāda Siguldas novada domē. Ierodoties pēc pārtikas pakas, ģimenes tika aicinātas izmantot mutes un deguna aizsegus.

Ņemot vērā valdībā pieņemtos drošības pasākumus, nosakot attālinātu mācību procesu arī 5. un 6. klašu skolēniem, nākamajai pārtikas paku izdalei varēs pieteikties arī maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes, kuru bērni mācās šajās klašu grupās Siguldas novada skolās. Plānots, ka pieteikšanās pārtikas pakām sāksies 7. decembrī, bet pārtikas paku izsniegšana – 15. decembrī.

Pašvaldība arī atgādina, ka ģimenes, kurām nepieciešams tūlītējs un apstākļiem atbilstošs atbalsts pamatvajadzību nodrošināšanai, aicinātas sazināties ar pašvaldības Sociālo dienestu, lai saņemtu atbalstu un pārvarētu krīzes situācijā radušās grūtības. Sociālais dienests izvērtēs konkrēto situāciju un radīs vispiemērotāko atbalstu. Lūdzam rakstīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt uz tālruņa numuru 67800966.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.