Menu
 

Siguldā varēs doties interaktīvā svētku pastaigu maršrutā "Eņģeļu taka"

  • Autors:  Apriņķis.lv
IIustrācija - twitter.com/Sigulda_turisms IIustrācija - twitter.com/Sigulda_turisms

Par pozitīvām emocijām un aizraujošu svētku laiku ir parūpējies kultūras centrs “Siguldas devons” kopā ar Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu un “Mini studijas” skolēniem, kuri mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā radījuši savus eņģeļus – cerību spieķus aizkustinošai sajūtu pastaigai Siguldā.

Siguldas novada pašvaldība vēsta, ka, izmantojot mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību “Eņģeļu takas” laikā no 5. līdz 31. decembrim 10 eņģelīši atdzīvosies ikviena acu priekšā. Tie ir gan jautri, gan nebēdnīgi, arī domīgi un nopietni.

Pastaigu takas maršruta sākumpunkts atradīsies Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un stiepsies līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskai baznīcai, pa ceļam apskates punkti jeb eņģeļi ikvienu gaidīs arī Maija parkā, Štūres laukumā pie Siguldas novada bibliotēkas, Svētku laukumā, kā arī Spieķu parkā.

Eņģeļus pavadīs rakstnieces Anetes Felkeres radītie sirsnīgie un pamācošais stāsts, kurā galvenie varoņi – eņģeļi – rosinās ieraudzīt dzīves patiesās vērtības. Mazā ceļojuma noslēgumā katram ir iespēja doties uz Siguldas spieķu darbnīcu un atmiņai par šo eņģeļu pastaigu izgatavot savu cerību spieķi. Darbnīcas darba laiks Siguldas pils kvartālā – katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas mazo mākslinieku radīto gleznu atdzīvināšanā piedalījies video mākslinieks Pauls Poikāns un māksliniece Anete Felkere.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.