Menu
 

Radošai brīvā laika pavadīšanai dabā Piņķos uzstādīti āra mūzikas instrumenti

  • Autors:  LETA
Foto - Babītes novada pašvaldība Foto - Babītes novada pašvaldība

Piņķos, blakus Kultūrizglītības centram, izveidots āra mūzikas instrumentu laukums radošai brīvā laika pavadīšanai dabā, liecina informācija Babītes novada mājaslapā.

Laukumā izvietoti astoņi āra mūzikas instrumenti - "Akadinda", "Papillio bells", kongas, "Babel drums", "Cadenza", vertikālie zvani, "Cavatina" un kajons. Tie iedzīvotājiem un viesiem, ievērojot valstī noteiktos noteikumus Covid - 19 vīrusa izplatības ierobežošanai, brīvi pieejami lietošanai no 2.decembra.

Āra mūzikas instrumenti ir ne tikai vizuāli pievilcīgi, nodrošina visaugstākās kvalitātes skaņu un ir radošs un interesants papildinājums brīvā laika pavadīšanai, bet tie var kalpot arī kā efektīvs terapijas rīks gan strādājot ar Aspergera un dauna sindromu, gan redzes un dzirdes traucējumiem, cerebrālo paralīzi un Alcheimera slimību.

Tāpat, darbojoties ar šādiem instrumentiem, iespējams izteikt emocijas, stimulēt kustības, mazināt stresu, dusmas, satraukumu, depresijas simptomus, uzlabot koncentrēšanās spējas, mobilitāti, koordināciju, kā arī stimulēt valodas attīstību, atmiņu, dzirdi, emocijas un visu jutekļu mērogu, palielināt pašcieņu un pašapziņu, veicināt pašpietiekamību un vēlmi vairāk laika pavadīt ārā.

Ideja par šāda laukuma nepieciešamību radusies pirmsskolas izglītības iestādes "Saimīte" vadītājai Ingai Erdmanei-Hermanei un mūzikas skolotājai Lienai Bernhardei, kuras apņēmušās iestādes mūzikas nodarbības dažādot, turpmāk tās vadot arī svaigā gaisā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.