Menu
 

Ķekavas novadā veido veloceliņu tīklu, plānota trīs veloceliņu izveide

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls: kekava.lv Attēls: kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldība, apzinoties veloceliņu aktualitāti mūsdienu sabiedrībā, lai veicinātu veselīgāku dzīvesveidu, kā arī ērtāku un dabai draudzīgāku pārvietošanās, turpina darbu vienlaicīgi pie trīs veloceliņu izveides projektiem.

Kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts Rāmavā (gar autoceļu V2), Ķekavā (gar autoceļu V6 (Ķekava–putnu fabrika) posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai), kā arī gar autoceļu A7 no Ķekavas līdz Katlakalnam, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Turpinot darbu pie veloceliņu tīklu izveides, Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi iepirkumu apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa viena posma izbūvei Ķekavā – no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās.

Veloceliņš Kekava–Katlakalns (no Pliederu ielas Ķekavā līdz Pļavniekkalna ielai Katlakalnā) ir pats apjomīgākais un sarežģītākais projekts, jo plānotā veloceliņa trase aptuveni 5,4 km garumā daudzviet skar privātīpašumus un VAS “Latvijas Valsts ceļi” atbildības zonu. Lai paātrinātu šī veloceliņa izbūvi, veloceliņa darbi tika sadalīti vairākos īstenošanos posmos. Šobrīd visi saskaņojumi un projektēšana ir veikta veloceliņa vidus posmam – gar valsts autoceļu A7 no īpašuma Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz īpašumam “Annužas” Alejās. Tāpēc ir izsludināts šī posma būvdarbu iepirkums. Savukārt pārējiem šī veloceliņa posmiem turpinās projektēšanas darbi, vēsta V.Vītoliņa.

Kā informē pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē, būvdarbu laikā plānots izbūvēt apvienoto gājēju un veloceliņu ar asfaltbetona segumu 2,5 metru platumā, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu. Apzinot būvdarbu izmaksas, pašvaldība plāno nākamgad pretendēt uz valsts kredīta saņemšanu, līdzīgi kā tas bija V2 veloceliņa gadījumā.

Otrs lielākais apvienotais gājēju un velobraucēju celiņš būs 1,4 km garumā gar autoceļu V2, tas sāksies Valdlaučos no Mazās Rāmavas ielas un noslēgsies pie Egļu ielas Katlakalnā. Patlaban ir noslēgts līgums ar būvnieku un tiek veikti dokumentācijas darbi būvdarbu uzsākšanai.

Savukārt trešajam veloceliņa projektam ir izstrādāts projekts un apzinātas būvdarbu izmaksas. Rodot finansējumu, šo veloceliņu plānots izbūvēt Ķekavā – gar autoceļu V6–Ķekavas putnu fabrika, posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.