Menu
 

Veikta adrešu nomaiņa paplašinātajā Siguldas pilsētas teritorijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Siguldas novada Būvvalde 7. decembrī Valsts zemes dienesta Valsts adrešu reģistram ir nosūtījusi lēmumu “Par adrešu maiņu Siguldas pagastā”. Lēmumā minētās adreses Valsts adrešu reģistrā tiks nomainītas piecu darba dienu laikā, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Adrešu nomaiņa veikta šādās ielās: Daudu, Gravas, Ievu, Līgo, Meža, Nākotnes, Purva, Riekstu, Tilta, Upes, Viršu, Zīļu, Ķiparu, Avotu, Cepļa, Dailes, Dārznieku, Graudu, Griezes, Institūta, Jasmīnu, Jūdažu, Kaļķu, Klusā ielā, Lazdu, Mākoņu, Pīlādžu, Pļavu, Sapņu, Saulrītu, Strauta, Vējupītes, Zemdegu, Zinātnes, Ābeļu, Mores ielā, kā arī īpašumiem Vidzemes šosejā, Kalnabeitēs un citviet pilsētas paplašinātajā daļā.

Siguldas novada pašvaldība jūlijā veica novada iedzīvotāju aptauju, aicinot izteikt viedokli par iespējamu Siguldas pilsētas robežu paplašināšanu, tajā iekļaujot Kalnabeites, Ķiparus un Peltes. Iedzīvotāju aptaujas rezultāti uzrādīja, ka 58% respondenti atbalsta Siguldas pilsētas paplašināšanu. Ņemot vērā aptaujas rezultātus un apstiprinātos saistošos noteikumus, pieņemts lēmums par konkrētu pilsētas teritorijā iekļautu adrešu maiņu.

Lēmums par adrešu maiņu netika pieņemts par īpašumiem, kas pieguļ Seleksa, Helmaņa, Šķūnu, Ganību ielai, kā arī Vildogas ceļam piegulošiem īpašumiem, jo šajās ielās ir nepieciešams sakārtot adresāciju, lai tā atbilstu Ministru kabineta noteikumu prasībām un būtu skaidra un saprotama. Lēmums par adrešu maiņu šajās ielās tiks pieņemts 2021. gada pirmajā pusē, un katrs īpašnieks par to tiks informēts, saņemot lēmumu par adreses maiņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.