Menu
 

"Rail Baltica" vajadzībām par 160 600 eiro atsavinās nekustamo īpašumu Mārupē

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - railbaltica.org Ilustrācija - railbaltica.org

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vajadzībām valsts par 160 592 eiro atsavinās nekustamā īpašuma "Krūtaiņi" sastāvā esošo zemes daļu 1,456 hektāru platībā Mārupē, ceturtdien lēma valdība.

Tiesības uz nekustamo īpašumu nostiprinātas piecām personām, kuras ir informētas par sākto atsavināšanas procesu un ir devušas rakstisku piekrišanu nekustamā īpašuma daļas atsavināšanai.

Nekustamā īpašuma atsavināmajai daļai noteikti vairāki apgrūtinājumi. Nekustamajam īpašumam noteikta kvadrātmetra vērtība 12,32 eiro apmērā par zemes daļu, kas nav apgrūtināta ar ielu sarkanajām līnijām, un 6,78 eiro - par zemes daļu, kas ir apgrūtināta ar ielu sarkanajām līnijām.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.