Menu
 

Salaspilī ielikts pamatakmens jaunam bērnudārzam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils novada pašvaldība Foto - Salaspils novada pašvaldība

Ceturtdien tika ielikts pamatakmens jaunajai – nu jau septītajai – Salaspils novada pirmsskolas izglītības iestādei, topošās ēkas pamatos iemūrējot tā saucamo laika kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Līgumu par bērnudārza celtniecību Salaspils novada pašvaldība ar būvkompāniju "Merks" noslēdza oktobrī, pavēstīja novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

"Mūsu svarīgākais uzdevums ir nodrošināt mūsu bērniem izcilas un daudzveidīgas pirmsskolas izglītības iespējas tagad un nākotnē. Lai cik sarežģīta būtu šī brīža situācija, sabiedrībā valdošā nedrošība un bailes, apzināmies, ka kopīgiem spēkiem to pārvarēsim. Septītā bērnudārza būvniecības uzsākšana ir vērsta uz nākotni – uz mūsu jaunāko paaudzi," teikts vēstījumā nākamajām paaudzēm, ko ar parakstiem apliecināja Salaspils novada domes un SIA "Merks" vadības pārstāvji. Vēstījums kopā ar pašvaldības informatīvā izdevuma "Salaspils Vēstis" jaunāko numuru, šobrīd aktuālo sejas aizsargmasku un novada karodziņu tika ievietots laika kapsulā jaunbūves pamatos.

Topošā pirmsskolas izglītības iestāde papildinās Salaspils izglītības un sporta puduri, ko šobrīd jau veido abas vidusskolas, peldbaseins, stadions un sporta nams.

"Novadā ir vēl ļoti daudz ģimeņu, kuras vēlas izglītot savus bērnus tieši pašvaldības bērnudārzos. Lēmums par septītās pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību ir likumsakarīgs, jo katru gadu pieaug Salaspils iedzīvotāju skaits, un vairāki simti bērnu gaida rindā uz vietu bērnudārzā. Mūsu jaunā pirmsskolas izglītības iestāde šādu iespēju sniegs teju 300 bērniem. Mēs šodien ieliekam pamatus nākotnei, jo nākotne būs!" atzīmēja domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars.

Kopš darbu uzsākšanas oktobra vidū ir attīrīts un iekārtots būvlaukums, nomainīta grunts zem topošās ēkas pamatu plātnes, izbūvēts ūdensvads, lietusūdens un iekšējās kanalizācijas tīkli, pārbūvēts pilsētas gāzes sadales cauruļvads.

Jaunais Salaspils bērnudārzs nodrošinās mūsdienu dzīvesveidam atbilstošu funkcionalitāti un radīs iedvesmojošu vidi, sekojot labākajiem pašmāju un ārvalstu paraugiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.