Menu
 

Siguldas novads saimnieciskās darbības veicējiem piešķirs nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojumu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības deputāti veikuši grozījumus saistošajos noteikumos "Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem Siguldas novadā", paredzot nodokļu atvieglojumus saimnieciskās darbības veicējiem, informēja pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane.

Šāds lēmums pieņemts, lai atbalstītu saimnieciskās darbības veicējus, kuriem valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ir noteikti saimnieciskās darbības ierobežojumi, kas neļauj veikt saimniecisko darbību ilgstošākā laika periodā vai tikai brīvdienās un svētku dienās.

Siguldas novada pašvaldība saimnieciskās darbības veicējiem par ēku (būvi) vai tās daļu, kuras lietošanas veids saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par būvju klasifikāciju atbilst saimnieciskās darbības veidam, kas tajā tiek veikts, piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, sacīja Brikmane.

Gadījumā, ja saimnieciskā darbība ir aizliegta, tad atvieglojumus piešķirs 50% apmērā par kalendāro mēnesi, kurā saimnieciskā darbība ir aizliegta un netiek veikta.

Ja saimnieciskā darbība ir aizliegta tikai brīvdienās un svētku dienās, tad atvieglojumus piešķirs 25% apmērā par kalendāro mēnesi, kurā saimnieciskā darbība aizliegta un netiek veikta.

Kā vēstīts, Ministru kabinets lēmis, ka ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu, tostarp bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās, kā arī pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi. 

Tāpat ir noteikti atsevišķi ierobežojumi, kas nosaka, ka brīvdienās un svētku dienās nestrādā tādas tirdzniecības vietas, kurās netiek tirgota pārtika, higiēnas preces, medicīnas preces, preses izdevumi vai sabiedriskā transporta biļetes.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.