Menu
 

Saulkrastos apvienos slimnīcu un sociālās aprūpes māju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Apvienojot PSIA “Saulkrastu slimnīca” un iestādes “Saulkrastu sociālās aprūpes māja” funkcijas, tiks izveidots “Saulkrastu novada Veselības un sociālās aprūpes centrs”, informē Saulkrastu novada pašvaldībā. Lēmums apvienot abu iestāžu darbību pieņemts pēc slimnīcas vadītājas Santas Ancānes un sociālās aprūpes mājas vadītājas Jogitas Skujiņas kopīga ierosinājuma.

“Saulkrastu slimnīca un Sociālās aprūpes māja atrodas vienā ēkā, un to sniegto pakalpojumu klāsts daļēji pārklājas. Šobrīd iestādes nevajadzīgi veic savstarpējos norēķinus par telpu nomu, komunālajiem pakalpojumiem, ēdināšanu, dala personālu. Īpaši Covid-19 ārkārtas situācija ir akcentējusi, ka šādu divu iestāžu darbībai jābūt vienotai un koordinētai, tāpēc iestāžu apvienošana ir pareiza un lietderīga,” norāda S.Ancāne.

“Kompetento iestāžu, piemēram, Veselības inspekcijas prasības arvien pastiprinās, un šobrīd sociālās aprūpes mājai faktiski jāveic ne tikai sociālā, bet arī medicīniska aprūpe. Esmu priecīga, ka, apvienojot spēkus, mēs kopīgi varēsim sniegt kvalitatīvākus esošos un arī jaunus pakalpojumus saviem klientiem,” atzīmē J.Skujiņa.

2020.gada 22.decembra Saulkrastu novada domes sēdē, septiņiem deputātiem balsojot “par” un pieciem deputātiem “atturoties”, dome nolēma veikt reorganizācijas procesu, lai izveidotu pašvaldības aģentūru “Saulkrastu novada Veselības un sociālās aprūpes centrs”, kā ietvaros tiks veikta reorganizējamo iestāžu ilgtermiņa saistību uzskaite, materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācija, bilancē esošās mantas, saistību, arhīvu un lietvedības nodošana jaunizveidojamai pašvaldības aģentūrai “Saulkrastu novada Veselības un sociālās aprūpes centrs”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.