Menu
 

Siguldas 1.pamatskolai un Siguldas Valsts ģimnāzijai pārbūves projekta laikā iegādāts jauns mācību aprīkojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – A.Tiltiņš Foto – A.Tiltiņš

Kopš 2018. gada norisinājās projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” īstenošana, kura laikā veikti apjomīgi celtniecības un rekonstrukcijas darbi Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas 1. pamatskolā, nodrošinot skolēniem mācību nepārtrauktību. Projekta ietvaros skolām iegādāts jaunākajām mācību tendencēm piemērots aprīkojums kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai par 648,1 tūkstoti eiro no projekta kopējā finansējuma, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības internet vietnē.

Siguldas Valsts ģimnāzijai mācību procesa nodrošināšanai iegādāti 29 interaktīvie ekrāni, 36 datoru komplekti datorklasēm, 45 portatīvie datori portatīvajai datorklasei, 19 portatīvie datori mācību kabinetiem, 32 planšetdatori, 48 datoru komplekti skolotājiem mācību kabinetos, septiņi printeri un viens daudzfunkcionālais kopētājs, 13 informatīvie displeji gaiteņos, nepieciešamais papildu aprīkojums un programmatūras. Ar audiovizuālajiem risinājumiem aprīkota jaunā auditorija un reģionālais metodiskais centrs.

Savukārt Siguldas 1. pamatskolai iegādātas 26 interaktīvās tāfeles, 13 datoru komplekti mācību kabinetiem, 51 portatīvais dators portatīvajai datorklasei un viens uzlādes/glabāšanas skapis, četri interaktīvie ekrāni, viens lieljaudas projektors, viens daudzfunkcionālais kopētājs, trīs printeri, trīs informatīvie displeji gaiteņos, 12 dokumentu kameras, viens tīkla disku masīvs datu glabāšanai, kā arī papildus nepieciešamais aprīkojums un programmatūra.

Projekta ietvaros abām skolām tika iegādāts arī nepieciešamais aprīkojums bioloģijas, fizikas un ķīmijas mācību procesam un laboratorijas darbu veikšanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 18,6 miljoni eiro, no kurām 3 miljoni ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, 1,6 miljoni valsts budžeta dotācija un 13,9 miljoni pašvaldības finansējums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.