Menu
 

Noskaidrots uzvarētājs metu konkursā par multifunkcionālas ēkas projektēšanu Olainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācijas: SIA "Nams" Vizualizācijas: SIA "Nams"

Olaines novada pašvaldība ir iecerējusi uzbūvēt jaunu objektu – multifunkcionālu ēku –, līdz ar to tika organizēts metu konkurss "Multifunkcionālās ēkas Jelgavas 23, Olainē, jaunbūves meta izstrāde".

Objekta būvniecība ir paredzēta divās kārtās. Metu konkurss bija izsludināts pirmajai kārtai, pēc kuras realizācijas šajā objektā jauna mājvieta būs Olaines Mūzikas un mākslas skolai, Olaines bibliotēkai ar Bērnu literatūras nodaļu un Pieaugušo izglītības centram, informē Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina.

Konkursa mērķis ir izvēlēties labākos priekšlikumus multifunkcionālās ēkas būvprojekta izstrādei, nodrošinot objekta funkcijai un projekta budžetam atbilstošu arhitektonisko un funkcionālo risinājumu, paredzot energoefektivitātes pasākumus, kvalitatīvu, objekta funkcijai atbilstošu nepieciešamo labiekārtojumu, kā arī risinot gājēju un transporta organizāciju.

Tika saņemti 11 pretendentu piedāvājumi, kurus rūpīgi izvērtēja žūrija. Tās sastāvā bija gan domes deputāti un administrācijas pārstāvji, gan pieaicināti arhitekti no Latvijas Arhitektu savienības, norāda N.Tropkina.

Godalgoto trešo vietu saņēmusi SIA "Ruume arhitekti" par metu ar devīzi "Sava māja", otrās vietas ieguvēja ir SIA "Made arhitekti" par metu ar devīzi "Spaare", bet pirmo vietu ieguvusi SIA "Nams" par metu ar devīzi "Fokss". Pirmās vietas ieguvējai paredzēta godalga 8000 eiro apmērā, otrās vietas ieguvējai – 7000 eiro apmērā, bet trešās – 6000 eiro apmērā.

Plānots uzsākt sarunas ar metu konkursa pirmās vietas ieguvēju (metu konkursa uzvarētāju) par pakalpojuma līguma slēgšanu par multifunkcionālās ēkas Jelgavas ielā 23, Olainē, jaunbūves būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi un objekta autoruzraudzības īstenošanas iespējamu uzsākšanu.

Jaunajās telpās Olaines Mūzikas un mākslas skolai ieplānota moderna akustiskā zāle, kas paredzēta skolēnu skatēm un koncertiem. Kopumā Olaines Mūzikas un mākslas skola varēs uzņemt 300 audzēkņus, savukārt Pieaugušo izglītības centrs būs pieejams vienlaicīgi 100 apmeklētājiem, vēsta N.Tropkina.

Šajā objektā fiziski tiks apvienotas Olainē atsevišķās ēkās esošās pieaugušo un bērnu bibliotēkas, izveidojot bibliotēku gan lielajiem, gan mazajiem novada iedzīvotājiem. Šajā ēkā ir paredzēta videonovērošana, kā arī telpas kafejnīcas ierīkošanai. Konceptuāli paredzēta arī koncertzāle ar 500 vietām, kuru plānots izbūvēt otrajā kārtā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.