Menu
 

Komandantstundas laikā slēdz desmit autobusu reisus Pierīgas maršrutos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Izvērtējot pasažieru skaitu, no 1. līdz 4.janvārim, kad valstī noteikta komandantstunda, tiks atcelti desmit autobusu reisi sešos Pierīgas maršrutos, aģentūru LETA informēja VSIA "Autotransporta direkcija" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Slēgti tiks tikai tie reisi, kas tiek sākti laikā no plkst.21.25 līdz 23.35.

Plone teica, ka Autotransporta direkcija seko līdzi sabiedriskā transporta piepildījumam, īslaicīgi atceļot tos reisus, kuros pasažieru tikpat kā nav. Vienlaikus direkcija norādīja, ka ir būtiski nodrošināt sabiedrisko transportu arī vakara stundās, lai tie iedzīvotāji, kuri strādā maiņu grafikā, piemēram, medicīnas jomā, varētu nokļūt mājās vai uz darbu.

Šajās dienās slēgs reisu maršrutā Rīga-Olaine, kas plkst.22.30 atiet no Rīgas un plkst.23.30 atiet no Olaines. Tāpat slēgts būs reiss maršrutā Rīga-Ādaži-Kadaga, kas no Kadagas izbrauc plkst.22.15 un no Rīgas atiet plkst.23.05 un plkst.23.30.

Autobusi nekursēs maršrutā Rīga-Garkalne-Vangaži, kas plkst.22.25 atiet no Vangažiem, kā arī maršrutā Rīga-Baldone, kas plkst.21.25 atiet no Rīgas un plkst.22.25 - no Baldones. Svētku brīvdienās būs slēgts maršruts Rīga-Jaunķemeri, kas plkst.22.15 atiet no Jaunķemeriem, kā arī maršrutā Rīga-Sloka, kas

plkst.23.35 izbrauc no Rīgas.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabinets lēma Latvijā naktīs ieviest komandantstundu, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā.

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem no 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī laikā no plkst.22 līdz plkst.5 jāuzturas savā dzīvesvietā.

Atbilstoši valdības lēmumam valstī noteiktās komandantstundas laikā drīkstēs kursēt sabiedriskais transports. Tāpat komandantstundas laikā būs ļauts izmantot taksometra pakalpojumus - šo pakalpojumu varēs izmantot, lai dotos uz darbu vai no tā, atgrieztos dzīvesvietā, dotos uz diennakts aptieku, ārstniecības iestādi vai veterinārmedicīnas iestādi vai no tās.

Valdība arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.