Menu
 

Aicina radoši attīstīt ūdenstorni pie dzelzceļa Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ūdenstorņa vizualizācija, kas tapusi kā arhitektu vīzija, kāds ūdenstornis varētu izskatīties perspektīvā. Attēls: www.sigulda.lv Ūdenstorņa vizualizācija, kas tapusi kā arhitektu vīzija, kāds ūdenstornis varētu izskatīties perspektīvā. Attēls: www.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus iesaistīties un līdzdarboties ūdenstorņa attīstības plānošanā. Ņemot vērā, ka Siguldas dzelzceļa stacijas un autoostas teritorija ir centrālais satiksmes mezgls, tā attīstība ir viena no prioritātēm. Šajā teritorijā ūdenstornis varētu papildināt esošās tūrisma un izklaides iespējas.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, līdz šim dzelzceļam blakus esošais piecstāvīgais ūdenstornis 113 kvadrātmetru platībā un 600 kvadrātmetru teritorija ap to tika izmantoti kultūras jomas vajadzībām. Iekštelpu parametri, tostarp kāpnes, ir 5 metru diametrā, bet augšējais stāvs – teju 7 metri. Tornī ir elektrība, bet nav izbūvēta apkures sistēma, ūdensapgāde un kanalizācija. Ūdenstorņa pakājē ir iespējama piebūve ar nepieciešamo inženiertehnisko nodrošinājumu. Kā labs piemērs mūsdienīgai inženiertehnisko būvju izmantošanai minams ūdenstornis Lakstīgalas ielā, kurā SIA “Saltavots” ir izveidojis klientu apkalpošanas un biroja telpas.

Šobrīd, kad iespējams mainīt priekšstatu par to, kādam jāizskatās ūdenstornim un kāda būtu atbilstošākā tā darbības funkcija, Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus izteikt idejas un radošā atvērtībā domāt par kopēju sadarbību šī objekta attīstībā. Lai pārrunātu ūdenstorņa potenciālo attīstību un vīziju klātienes vai attālinātā formā, interesenti aicināti pieteikties pa e-pastu – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Rakstot uz minēto e-pasta adresi, pieejama arī plašāka tehniskā informācija par ūdenstorni un apkārt esošo teritoriju.

Siguldas stacijas laukums kā satikšanās vieta, autoosta un dzelzceļa stacija ir teicama vieta mobilitātes punkta attīstībai, plaša automašīnu stāvparka izveidošanai, lai veicinātu videi draudzīgu ideju iesakņošanos, radot labvēlīgākus nosacījumus sabiedriskā transporta izmantošanai, norāda pašvaldības pārstāvji. Iespējams, ūdenstorņa pakājē varētu atrasties plašāks un mūsdienīgāks tūrisma informācijas centrs, kurš varētu pārcelties no stacijas ēkas, kur tam telpas ir kļuvušas par šauru. Savukārt pats ūdenstornis varētu būt uzņēmēju pārziņā ideju īstenošanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.