Menu
 

Saulkrasti – īsta miera osta. Tapis unikāls video rullītis Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Video uzņemšanas aizkadri. Foto – Saulkrastu novada dome Video uzņemšanas aizkadri. Foto – Saulkrastu novada dome

Katra pilsēta ir krāšņa ar savām pērlēm, vietām un cilvēkiem, un, kā gan labāk uzzināt par pilsētas piedāvātajām iespējām, ja ne pēc tās videoklipa. Arī Saulkrastu pilsēta ir izveidojusi unikālu video rullīti, jo tas tapis gada vēsākajos mēnešos. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Saulkrastu novada domes Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāju Baibu Stjadi, lai uzzinātu vairāk par pilsētai tapušo video.

“Zināms, ka Latvijā vasara ilgst tikai trīs mēnešus, tāpēc mums bija vēlēšanās parādīt, ka Saulkrastu pilsēta arī gada tumšākajā laikā ir pievilcīga un pieejama gan tūristiem, gan cilvēkiem, kuri šeit vēlas apmesties uz dzīvi. Tāpēc arī nosaucām to par “Miera ostu” – ārpus galvaspilsētas burzmas un nepārtrauktā ritma,” tā par video galveno domu stāsta Baiba Stjade.

Sadarbība ar reklāmas aģentūru “CityMedia”

Ideja par video veidošanu aizsākās jau vasarā. “Kad norisinājās pludmales volejbola turnīrs “Saulkrastu kokteilis”, Latvijas Televīzija reklāmas nolūkiem vēlējās izmantot pilsētas video, bet tajā mirklī mēs sapratām, ka tāda reprezentabla video mums nemaz īsti nav,” stāsta Baiba. Protams, ka pilsētai ir skaisti video no drona lidojuma un ar mūziku, bet tādi esot daudzām pilsētām, un, kā stāsta Baiba, viņi esot vēlējušies kaut ko unikālu un atšķirīgu.

“Jūlijā sākām radošās pārrunas ar reklāmas aģentūru par to, ka mēs varētu parādīt to, kāda ir mūsu pilsēta gada tumšākajos mēnešos. Pārrunās nonācām pie trim dažādiem scenārijiem, kuri katrs bija tiešām interesanti, bet vēlējāmies fokusēties uz to, kādi ir Saulkrasti nesezonas laikā, parādot ne tikai tūrisma iespējas, bet arī vietējo iedzīvotāju dzīvi. Vēlējāmies, lai video uzrunātu arī mūsu pilsētniekus. Gada tumšākajā laikā uz galvenajām ielām vakaros ir klusums un lielākoties tās ir bez cilvēkiem. Tā arī nonācām pie “Miera ostas” – vietas, kur cilvēki šajā trakajā laikā var atbraukt, lai klusumā un mierā atslēgtos no drūmās ikdienas rutīnas.”

Baiba stāsta, ka, radot video, bija vēlēšanās arī nedaudz pajokot pašiem par sevi un “unikālo” tualeti, kas atklāšanas laikā radīja lielu ažiotāžu.

Filmēšanā piedalījās radošais direktors, producents, operators, mākslinieks, rekvizitors, gaismotāji un aktieri.


Vēsturiskas un sen aizmirstas pērles

Video ir redzami daudzi vietējie uzņēmumi, piemēram, šogad atklātā villa “Gaida”, kas pilsētas vēstures lappusēs savu vārdu ierakstījusi jau sen, tāpat vietējais uzņēmums “Inčukalna vistiņas”, kā arī jaunizveidotās Aģes promenādes Zvejniekciemā un Skultes ostā. “Ar reklāmas aģentūru devāmies ekskursijā pa pilsētu, kuras laikā arī meklējām šīs vietas, interesantus kadrus, lai veidotos stāsts, lai mēs varētu parādīt savas pilsētas pērles.”

Baiba stāsta, ka filmēšana ilgusi pilnas divas dienas no agra rīta līdz vēlam vakaram. Pēc publicēšanas video rullītis piedzīvojis daudzus skatījumus, kā arī komentārus un ierosinājumus. “Dienā pēc publicēšanas cilvēki rakstīja, ka labprāt sagaidītu arī otro daļu, un pat piedāvāja savus scenārijus. Piemēram, galvenais varonis apmestos uz dzīvi Saulkrastos, apprecētos un uzceltu māju,” stāsta sieviete.

Uzrunājoša balss un tūristu piesaistīšana

Video ierunājis Latvijā plaši pazīstamais aktieris Intars Rešetins, kas arī neesot bijusi nejaušība. Pēc sievietes vārdiem, esot meklēts cilvēks, kura balss uzrunā un būtu piemērota šim video, kā arī aktiera vārds nav svešs nevienam Latvijas iedzīvotājam. Tāpat tas dublēts angļu valodā, lai spētu piesaistīt plašāku cilvēku loku. “Pēc publicēšanas daudzi vietējie uzņēmēji vēlējās, lai viņiem atsūta versiju angļu valodā, jo tas ir lielisks veids, kā piesaistīt tūristus un pastāstīt mūsu ārzemju draugiem par Saulkrastiem,” stāsta Baiba. Viņa ir ļoti priecīga par rezultātu un noteikti cer, ka nākotnē šāda veida video par Saulkrastu pilsētu tiks turpināti. Galvenais esot domāt plašāk un atrast jaunas pieejas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.