Menu
 

Jūrmalā aizliegts atrasties uz publisko ūdenstilpju ledus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Ņemot vērā ledus veidošanos, Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikts paaugstinātas bīstamības periods, kurā aizliegts atrasties uz publisko ūdenstilpju ledus. Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas glābšanas dienests aicina būt piesardzīgiem, atrodoties uz ledus arī tajās vietās, kur tas nav aizliegts, proti, uz ūdenstilpēm privātos īpašumos.

"Ledus tikko sāk veidoties, tas nav pietiekami izturīgs, it īpaši upēs, kur ir tekošs ūdens, un atrašanās uz ledus vienmēr saistīta ar bīstamību," skaidro glābšanas dienesta vadītājs Edijs Pivarūns. Viņš aicina vecākus sekot līdzi bērnu nodarbēm brīvā dabā un neiesaka atļaut nepilngadīgiem bērniem vieniem pašiem atrasties uz ledus bez pieaugušo uzraudzības.

Iedzīvotāju drošībai jūras līča pludmalē trīs glābšanas stacijās – Kauguros, Majoros un Bulduros – ziemas sezonā gaišajā diennakts laikā dežurē glābšanas dienests, pludmalē patrulē pašvaldības policijas speciālisti.

Ja Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā noticis nelaimes gadījums uz ledus, Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas glābšanas dienests aicina zvanīt pa tālruni 112 vai 29444810.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.