Menu
 

LVC: Sniegs un putenis valsts centrālajā daļā apgrūtina braukšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

Latvijas centrālajā daļā patlaban sniegs, putenis un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu, tāpēc autobraucējiem ir jāplāno papildu laiks ceļam, brīdina VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Lai uzlabotu braukšanas apstākļus patlaban uz valsts ceļiem strādā 169 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Taču ir jārēķinās ar to, ka šādos laika apstākļos sniega kārta un apledojums uz ceļiem veidojas atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas. Pilnībā ceļi būs notīrīti tikai beidzoties snigšanai.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos:
- Tallinas šoseja (A1) visa maršruta garumā;
- Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Virešiem;
- Valmieras šoseja (A3) visa maršruta garumā;
- Rīgas apvedceļš Baltezers – Saulkalne (A4) un Rīgas apvedceļš Salaspils – Babīte (A5) visa maršruta garumā;
- Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas Pļaviņām;
- Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā;
- Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā;
- Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Blīdenei;
- Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Strazdei un no Talsiem līdz Ventspilij.

LVC vērš uzmanību, ka uz mazākas nozīmes autoceļiem šobrīd tiek nodrošināta vienīgi to caurbraucamība, un braukšanas apstākļi uz šādiem ceļiem ir īpaši apgrūtināti. LVC arī aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi snigšana turpināsies visas dienas garumā. Nokrišņi mitēsies vien naktī uz ceturtdienu.

Atgādinām, ka valsts autoceļi ir sadalīti pēc uzturēšanas klasēm, prioritāri uzturēšanas darbi tiek veikti uz valsts galvenajiem autoceļiem. Jārēķinās, ka valsts reģionālie autoceļi ar mazu satiksmes intensitāti, kā arī vietējās nozīmes autoceļi var būt sniegoti. Tāpat jāatceras, ka viena ceļa dažādiem posmiem var būt dažādas uzturēšanas klases.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.