Menu
 

Jūrmalas seniori arī šogad saņems 100 eiro pabalstu veselības aprūpei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas domes arhīvs Foto - Jūrmalas domes arhīvs

Jūrmalas pilsētas seniori arī šogad varēs saņemt pašvaldības nodrošināto pabalstu 100 eiro apmērā veselības aprūpei. Pašvaldības budžetā veselības aprūpes pabalstam 2021. gadam plānoti  944 200 eiro.

Kā informēja pilsētas domē, pabalsts paredzēts, lai Jūrmalas pilsētas senioriem palīdzētu segt izdevumus par veselības aprūpi: pacienta iemaksām un līdzmaksājumiem, zobārstniecības pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, tostarp optiku, un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

Jūrmalas pilsētā dzīvo 12 tūkstoši pensijas vecuma cilvēku. Pabalstu var saņemt visi Jūrmalā deklarētie valsts vecuma pensijas vai izdienas pensijas saņēmēji. To piešķir vienu reizi kalendārajā gadā atbilstīgi iesniegtajiem veselības aprūpes izdevumus apliecinošajiem dokumentiem.

Veselības aprūpes pabalstu senioriem Jūrmalas pašvaldība piešķir kopš 2017. gada – sākotnēji tas bija 50 eiro, no 2020. gada tas palielināts līdz 100 eiro. Domes aprēķini liecina, ka pērn pabalstu 100 eiro apmērā saņēmuši gandrīz deviņi tūkstoši  senioru kopumā  886 tūkstošu eiro apjomā.

Veselības veicināšanai pensijas vecuma iedzīvotājiem Jūrmalas pašvaldība nodrošina arī bezmaksas nodarbības ergoterapeita un fizioterapeita vadībā, uztura speciālista un psihologa konsultācijas, nodarbības peldbaseinā un trenažieru zālē, kā arī nūjošanas nodarbības. Patlaban visiem jūrmalniekiem ir pieejamas bezmaksas nūjošanas nodarbības, pārējos pašvaldības nodrošinātos pakalpojumus pensijas vecuma iedzīvotāji Jūrmalā varēs turpināt izmantot, beidzoties valsts noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.