Menu
 

Foto: Siguldā barikāžu 30. gadadienā izdzīvota īpaša atmiņu noskaņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ginta Zīverte Foto – Ginta Zīverte

20.janvārī Latvijā atzīmēja 30.gadadienu kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Siguldā barikāžu aizstāvju atceres dienā ikvienam bija iespēja vienoties kopībā pie ugunskuriem, atmodas laiku dziesmās un atmiņu stāstos.

Kā informēja novada domē, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, Siguldas Svētku laukumā bija apskatāma vienas dienas unikāla ekspozīcija ar 20 autentiskām stāstu planšetēm, kas vēstīja Siguldas novadnieku atmiņu stāstus. Barikāžu dienas noskaņai Svētku laukumā skanēja arī aizgājušajam laikam raksturīga mūzika. Noskaņu palīdzēja uzburt 10 ugunskuri, kā arī stilizētas barikādes ap tiem. Tāpat Siguldas Svētku laukumā bija iespēja vērot režisora Zigurda Vidiņa filmu “Balti zvani” (1991) par 1991. gada janvāra notikumiem Latvijā.

Atceres ekspozīciju veidojis kultūras centrs “Siguldas devons” sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžu. Barikāžu atcere Siguldā Latvijas Kultūras koledžas studentam Mikum Peiseniekam bija kā kvalifikācijas darbs režijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.