Menu
 

Ķekava saņēmusi VK atzinīgu vērtējumu par atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts kontrole starpziņojumā revīzijai "Labklājības ministrijai piešķirtā finansējuma izlietojums pašvaldību izmaksātā pabalsta krīzes situācijā līdzfinansēšanai" izvērtējusi pašvaldību sniegto atbalstu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā. Ziņojumā norādīts, ka Ķekavas novads ir starp 13 pašvaldībām, kas krīzes pabalstiem izlietojis vairāk nekā 10 000 eiro, lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri ārkārtējās situācijas laikā ir nonākuši grūtībās, liecina informācija Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē.

Kā norāda Valsts kontroles ziņojums, krīzes pabalstos izmaksātie vairāk nekā 16 500 eiro ir astotais būtiskākais izlietoto līdzekļu apmērs no visām pašvaldībām. Tāpat ziņojumā atzinīgi vērtēts Ķekavas novada Sociālā dienesta darbs, izvērtējot personu iesniegumus par krīzes pabalstu saņemšanu – visos gadījumos tika veikts detalizēts personas sociālās situācijas izvērtējums.

Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri ārkārtējās situācijas laikā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldība piešķīra pabalstu 80 eiro mēnesī krīzes skartajām ģimenēm, kā arī papildus 50 eiro par katru bērnu ģimenē. Šis pabalsts tika izmaksāts personai vai katram ģimenes loceklim savu pamatvajadzību nodrošināšanai laikā, kamēr visā valstī  izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību, kā arī vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām. Krīzes pabalsts izmaksāts 81 novada iedzīvotājam, tostarp 45 bērniem.

Novada dome arī atgādina, ka iedzīvotāju atbalstam ārkārtējās situācijas laikā 2020. gadā Ķekavas novada pašvaldība arī nodrošinājusi brīvpusdienas trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, ticis atcelts vecāku līdzfinansējums Ķekavas novada profesionālās izglītības iestādēs, sniegts atbalsts auklēm un privātajiem bērnudārziem, pārcelti nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas termiņi, nodrošināts nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņa pagarinājums uzņēmumiem, kā arī nekustamā īpašuma nomas maksas atbrīvojums vai samazinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.