Menu
 

Siguldas pašvaldība paplašina pārtikas paku saņēmēju loku

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Ņemot vērā valdības pieņemto lēmumu, ka attālinātās mācības sāks arī 1.-4.klašu skolēni, Siguldas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu pārtikas pakas februāra sākumā izsniegt arī šo skolēnu ģimenēm.

Kā stāstīja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane, līdz šim Siguldas novada pašvaldība līdzīgi kā vairums Latvijas pašvaldību pārtikas pakas 5.-12.klašu skolēniem piešķīra tām ģimenēm, kurām tas visvairāk bija nepieciešams.

Lai atbalstītu ģimenes, kuras nonākušas grūtībās Covid-19 pandēmijas ietekmē, Siguldas novada pašvaldība 1.-4.klašu skolēniem nodrošinās pārtikas pakas atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm. Tomēr, ja nepieciešams, pārtikas pakas varēs saņemt arī citas ģimenes, kurām šis pandēmijas laiks samazinājis ienākumus un nepieciešams pašvaldības atbalsts.

Pašvaldība atgādina, ka kopš 2020.gada sākuma 1.-4. klašu skolēniem brīvpusdienas 1,42 eiro dienā tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta - attiecīgi 0,71 eiro no katra budžeta.

Brikmane skaidroja, ka tā kā attālināto mācību periods šajā epidemioloģiskajā situācijā nav prognozējams, pārtikas pakas sākotnēji tiks veidotas par divu nedēļu periodu atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā.

Ja attālinātās mācības 1.-4.klašu skolēniem tiks pagarinātas, pašvaldība pārtikas pakas izsniegs par nākamo periodu, savukārt, ja atsāksies klātienes mācības, jaunāko klašu bērniem tiks nodrošināts pilnībā apmaksāts ēdināšanas pakalpojums klātienē, skaidroja Brikmane.

Pieteikšanās 1.-4.klašu audzēkņu pārtikas paku saņemšanai norisināsies, zvanot darba dienās no plkst.8.30 līdz 18 uz tālruņa numuru 20 290 017. Pieteikšanās datumi tiks izziņoti tiklīdz tie būs zināmi, tāpēc jāseko līdzi informācijai pašvaldības komunikācijas kanālos.

Tāpat arī tiks precizēts laiks, kurā no februāra dienām norisināsies pārtikas paku izdale. Patlaban turpinās cenu aptaujas procedūra pārtikas paku iegādei un uzņēmēji iesūta piedāvājumus daudzveidīgas un sabalansētas pārtikas pakas nodrošināšanai mazāko klašu skolēniem.

Pārtikas paku izdale turpināsies arī 5.-12.klašu skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo, daudzbērnu un citām krīzes skartajām ģimenēm. Pieteikšanās datumi tiks izziņoti februārī.

Brikmane piebilda, ka šīs pārtikas pakas tiek sagatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta. Tāpat kā līdz šim, pārtikas pakās, kas tiks nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, tiks iekļauti dārzeņi, proti, kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi, bakalejas preces, proti, rīsi, makaroni, tēja, pārslas un citi, kā arī piena produkti, olas un eļļa ēdiena pagatavošanai.

To komplektāciju 5.-12.klašu skolēniem nodrošinās SIA "Vita mārkets" 17,50 eiro vērtībā divas reizes mēnesī. Iepriekšējā pārtikas paku izdalē, tās saņēma 267 skolēni. Kopumā kopš pandēmijas sākuma vairāk nekā 3200 pārtikas paku izdalē izlietoti vairāk nekā 67 000 eiro.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ka gadījumā, ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.