Menu
 

Pašvaldība: Ķekavas sociālajā aprūpes centrā par senioriem rūpējas ar vislielāko atbildību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - aprupe.kekava.lv Foto - aprupe.kekava.lv

Lai pasargātu klientus un darbiniekus no saslimšanas ar Covid-19, Ķekavas sociālās aprūpes centrā jau kopš 2020. gada marta tiek ievēroti gan valstī noteikti epidemioloģiskie drošības pasākumi, gan arī papildus izstrādāti iekšējie iestādes noteikumi un īstenoti pastiprināti drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, norāda Ķekavas novada pašvaldībā. Ilgstošas sociālās aprūpes centrā līdz šim neviens pozitīvs testa rezultāts nav bijis.

Kā informējis Ķekavas sociālā aprūpes centra direktora p.i. Māris Barons, drošības pasākumiem šobrīd tiek veltīta īpaši liela uzmanību, lai pasargātu iestādes klientus no saslimšanas ar Covid-19. Ilgstošas sociālās aprūpes centrā-pansionātā uzturas 59 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir seniori un cilvēki vecumā virs 50 gadiem ar hroniskām saslimšanām, kuriem ir augsts veselības traucējumu un komplikāciju risks inficējoties ar Covid-19. Tādēļ jau kopš pandēmijas sākuma, kad valstī tika noteikti pirmie ierobežojumi, aprūpes centrā papildus drošībai ir izstrādāti iekšējie noteikumi un vadlīnijas, kā arī rīcības plāns, gadījumam, ja kāds no darbiniekiem vai klientiem, inficējies ar Covid-19.

Iekšējās drošības noteikumos ir izstrādātas vadlīnijas dezinfekcijas, telpu uzkopšanas un vēdināšanas pasākumiem. Papildus drošībai divas reizes nedēļā sociālā aprūpes centra darbiniekiem tiek veikti Covid-19 testi, un vienu reizi mēnesī šie testi tiek veikti arī visiem aprūpes centra klientiem.

Tuvinieku apmeklējumi šobrīd iestādē nav atļauti, tomēr darbinieki ir ieviesuši risinājumus, lai spētu nodrošināt senioriem saziņu ar tuviniekiem tiešsaistes formātā, izmantojot planšetdatoru un “Zoom” platformu videozvaniem. Tāpat ir izstrādāts rīcības plāns, lai spētu noorganizēt drošu tikšanos ar saviem tuviniekiem tiem klientiem, kuru veselības stāvoklis ir nopietni pasliktinājies. Tā kā drošības apsvērumu dēļ nav atļauts saņemt tuvinieku sūtījumus, darbinieki nodrošina pasūtījumu sagādāšanu no veikala, pirms nodošanas klientam visus produktus dezinficējot.

M.Barons uzsvēris, ka vislielākā uzmanība tiek veltīta tieši darbinieku apmācībai, kas notiek vismaz reizi nedēļā, tāpat regulāri tiek pārrunāti drošības noteikumi un to ievērošanas nozīmīgums. Pateicoties preventīvai darbinieku izglītošanai, ir izdevies novērst Covid-19 izplatību sociālajā aprūpes centrā, jo saslimšanas gadījumā darbiniekiem ir labi zināma rīcības shēma, kas jāievēro, lai pasargātu pārējos darbiniekus un klientus no saslimšanas.

Novada domē norāda, ka šobrīd savu darbību turpina arī dienas centrs “Gaismas iela” Ķekavā, ievērojot drošības noteikumus un nodrošinot klientiem gan atsevišķi ieeju telpās, gan drošu pārtikas piegādi, regulāru temperatūras mērīšanu un citus piesardzības pasākumus, lai pasargātu klientus no saslimšanas. Savukārt dienas centrs “Adatiņas” Daugmalē un tikšanās vieta “Rosme” Valdlaučos ir slēgti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.