Menu
 

Siguldas novada pašvaldība palielinājusi atalgojumu pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldība palielinājusi atalgojumu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un viņu palīgiem, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Apstiprinātais Siguldas novada pašvaldības budžets šim gadam paredz atalgojuma palielināšanu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem. Sākot ar šā gada 1.februāri, Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojums tiks palielināts līdz 955 eiro par darba slodzi 40 darba stundas nedēļā, tai skaitā 36 darba stundas darbam ar izglītojamiem un četrām darba stundas - sagatavošanās nodarbību vadīšanai. Ikmēneša atalgojuma apmērs tiks paaugstināts arī audzinātāju palīgiem un tehniskajam personālam.

Atalgojuma paaugstināšanai pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem no pašvaldības budžeta piešķirti papildu 177 557 eiro, savukārt visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojumam pašvaldības budžetā plānoti 1 259 184 eiro, sacīja Brikmane.

Viņa skaidroja, ka pedagogiem, kas strādā ar bērniem no pusotra līdz četriem gadiem, atlīdzību pilnā apmērā sedz pašvaldība. Savukārt pedagogiem, kas strādā ar piecgadīgajiem un sešgadīgajiem bērniem, atalgojums tiek maksāts no valsts budžeta mērķdotācijas, no kuras vienam pedagogam tiek piešķirti 790 eiro par vienu likmi (40 stundām). Lai atalgojuma atšķirības izlīdzinātu, pašvaldība sedz starpību, tam atvēlot 95 087 eiro.

Tāpat jebkuram pirmsskolas pedagogam, kurš ir pieteicies uz savas profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanu un kuram ir piešķirta kvalitātes pakāpe, papildu mēneša darba algai tiek noteikta ikmēneša piemaksa par darba kvalitāti - par trešās kvalitātes pakāpi var saņemt 48 eiro ikmēneša piemaksu par slodzi, par otrās kvalitātes pakāpi - 36 eiro par slodzi, par pirmās kvalitātes pakāpi - 24 eiro par slodzi.

Sākot ar 1.februāri, atalgojums uz 625 eiro tiek paaugstināts arī pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu palīgiem jeb auklītēm. Atalgojuma paaugstināšanai pedagogu palīgiem no pašvaldības budžeta piešķirti 88 974 eiro. Visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu palīgu atalgojumam pašvaldības budžetā plānoti 585 353 eiro, norādīja Brikmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.