Menu
 

Salaspils pašvaldības ieņēmumi šogad plānoti par 700 000 eiro mazāki nekā pērn

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salaspils pašvaldības ieņēmumi šogad plānoti par aptuveni 700 000 eiro mazāki, nekā bija plānoti 2020.gadā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Salaspils dome pieņēmusi budžetu, kurā plānots, ka pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad sasniegs 25,8 miljonus eiro. 2020.gadā tika pieņemts budžets, kurā ieņēmumi bija plānoti 26,5 miljoni eiro.

Kopējie izdevumi pašvaldībā šogad tiek plānoti 36,7 miljonu eiro apmērā jeb par 10,8 miljoniem lielāki nekā ieņēmumi.

Izdevumus plānots finansēt no budžeta līdzekļu atlikuma šī gada 1.janvārī un plānotajiem valsts aizdevumiem atsevišķiem izdevumu mērķiem.

No kopējiem izdevumiem 18% jeb 6,5 miljoni eiro paredzēti investīcijām vai tautsaimniecības finansējumam. Tajā ietverts finansējums tādām jomām kā ekonomiskā darbība, vides aizsardzība un notekūdeņu apsaimniekošana, ceļu un ielu uzturēšana, teritoriju un atkritumu apsaimniekošana, pašvaldības teritorijas un mājokļu apsaimniekošana.

11,48% jeb 17,7 miljoni eiro tiks novirzīti izglītībai, 10% jeb 3,6 miljoni - kultūrai, 9% jeb 3,4 miljoni eiro - sociālajai palīdzībai.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanai paredzēti 3% no kopējā budžeta, jeb nedaudz vairāk nekā miljons eiro.

Kā norāda pašvaldības vadītājs Raimonds Čudars (JV), pieņemot budžetu, ir ņemta vērā kopējā ietekme no Covid-19 pandēmijas.

Piemēram, esot paredzēts finansējums to cilvēku atbalstam, kuri ikdienā saskaras ar risku saslimt ar Covid-19 vai kuriem pandēmija izraisījusi nepieciešamību būtiski pārkārtot savu darbu. Kā pirmos viņš minēja pirmsskolas izglītības pedagogus un pedagogu palīgus, kā arī skolu pirmo klašu skolotājus.

Pieņemot 2021.gada budžetu, pašvaldība esot paredzējuši pietiekamu līdzekļu apjomu sociālo pabalstu un pakalpojumu nodrošināšanai.

Neraugoties uz tautsaimniecības sabremzēšanos, iekšzemes kopprodukta kritumu un pašvaldības budžeta ieņēmumu samazināšanos, šajā gadā kapitāliem ieguldījumiem infrastruktūrā pašvaldība tērēs lielāko summu novada pastāvēšanas vēsturē - vairāk nekā 12 miljonus eiro, skaidroja Čudars.

Pašvaldība investēs 7.pirmsskolas izglītības iestādes, pansionāta un virknē nozīmīgu ielu un ceļu būvniecībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.