Menu
 

"Latvijas valsts ceļi" īstenos veloceļu attīstības programmu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Satiksmes ministrija Ilustrācija - Satiksmes ministrija

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) atbilstoši Satiksmes ministrijas (SM) uzdevumam ir sākusi veloceļu attīstības plāna īstenošanu, paredzot gada pirmajā ceturksnī izsludināt iepirkumus izpētes darbiem virzienā no Rīgas uz Carnikavu, Saulkrastiem un Valmieru, pavēstīja SM parlamentārais sekretārs Jānis Butāns (JKP).

Viņš minēja, ka maģistrālie valsts veloceļi plānoti vairākos virzienos Latvijā, piemēram, virzienā no Rīgas uz Jelgavu, Tukumu, Saulkrastiem, Valmieru, kā arī no Rēzeknes uz Ludzu un no Jēkabpils uz Līvāniem. Izpētes laikā tiks noskaidroti iespējami risinājumi veloceļu novietojumiem.

Butāns norādīja, ka patlaban notiek darbs arī pie izpētes un darbu pasūtīšanas attīstības centru areālos, lai nodrošinātu drošas mikromobilitātes iespējas reģionos. Piemēram, plānots izsludināt būvdarbu iepirkumu par apvienotā gājēju un velosipēdu ceļa būvniecību Svētē pie Jelgavas, kā arī Siguldā gar valsts vietējo autoceļu V58 posmā no Ventas līdz Saltavota ielai, tāpat paredzēts iepirkums projektēšanas darbiem apvienotajam gājēju un velosipēdu ceļam no Cēsīm uz Līviem, no Jēkabpils uz Salu, kā arī no Valmieras uz Brenguļiem.

"Ikdienā velosipēdu kā transporta veidu izmanto daudzi cilvēki Latvijā nokļūšanai gan darbā, gan skolā, gan citur. Tāpēc paralēli autoceļu sakārtošanas programmai sākām arī veloattīstības programmu. Tajā soli pa solim virzīsimies uz aizvien plašāku veloceļu attīstību. Vienlaikus atzīstami vērtēju, ka arī Rīgas dome un citas pašvaldības šo Satiksmes ministrijas kursu ir ņēmušas vērā un savās pašvaldībās pievērš uzmanību veloceļu attīstībai, jo SM viena nespēs nodrošināt veloceļu būvniecību visiem," akcentēja SM parlamentārais sekretārs.

Jau iepriekš informēts, ka Autoceļu padome pagājušajā gadā atbalstīja Latvijas valsts autoceļu tīkla attīstības plānu līdz 2040.gadam. Ņemot vērā 2019.gadā izstrādāto pētījumu par velosatiksmi un velosatiksmes infrastruktūru nacionālā mērogā, SM uzdeva "Latvijas valsts ceļiem" sākt nepieciešamos priekšdarbus, lai varētu sākt veloceļu būvniecību.

Kompānija "Latvijas valsts ceļi" izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. "Latvijas valsts ceļi" pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.