Menu
 

Slēpošanas bāzes "Riekstukalns" un "Milzkalns" palielina darbinieku skaitu un samazina rezervāciju apjomu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – www.facebook.com/Milzkalns Foto – www.facebook.com/Milzkalns

Pēc milzīgā iedzīvotāju pieplūduma pagājušās brīvdienās slēpošanas bāzes "Riekstukalns" Baldones novadā un "Milzkalns" Engures novadā spiesti samazināt līdz šim jau tā ierobežoto pacēlāju rezervāciju apjomu par 30%. Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Covid-19 epidemioloģisko noteikumu ievērošanu.

"Kā apliecināja pēdējā nedēļas nogale, šis ir liels izaicinājums – samērot milzīgo iedzīvotāju vēlmi slēpot ar epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu. Šonedēļ esam vēl par 20% palielinājuši darbinieku skaitu, kas palīdzēs regulēt slēpotāju plūsmu un nodrošināt epidemioloģisko noteikumu ievērošanu gan pie pacēlājiem, gan autostāvvietu teritorijā," stāsta "Riekstukalna" vadītājs Ervīns Kišuro.

Līdz šim uz kalniem gan inventāra noma, gan kases un viss cits nepieciešamais tiek nodrošināts āra apstākļos. Regulāri tiek veikta nomas inventāra dezinfekcija un citi drošības pasākumi, informē slēpošanas bāzu pārstāve Santa Pakalna-Jaka.

Kristaps Zvejnieks, treneris, trīskārtējs olimpietis, vairākkārtējs Latvijas čempions kalnu slēpošanā, norāda: "Šobrīd ir ļoti svarīgi, ka Latvijas kalni strādā un cilvēki var slēpot, kustēties un veselīgi pavadīt laiku svaigā gaisā – tas ir būtiski vienmēr, bet īpaši nozīmīgi veselības uzturēšanai Covid-19 laikā. Latvijā tāda ziema kā šobrīd ir reti pieredzēta un kalnu slēpošana ir viena retajām atļautajām sporta aktivitātēm, tāpēc aicinu visus lielus un mazus slēpotājus ievērot epidemioloģiskos noteikumus. Darīsim visu, lai varam baudīt ziemas priekus un kalni turpinātu strādāt!"

Šobrīd galvenais noteikums, kas uz kalna jāņem vērā apmeklētājiem, ir 2 metru distances ievērošana. Par pārējo rūpējas kalnu apsaimniekotāji. "No savas puses esam darījuši un darīsim visu iespējamo, bet ļoti aicinām arī pašus slēpotājus sadarboties. Piemēram, izsvērt nepieciešamību visiem ģimenes locekļiem, līdzbraucējiem atrasties uz kalna, ja ziemas priekus bauda tikai viens no viņiem," uzsver "Milzkalns" vadītājs Viesturs Ošinieks. Šonedēļ tiek pārstrukturēts arī autostāvvietu darbs – sestdienās un svētdienās tajās turpmāk iebraukt varēs tikai ar pacēlāju rezervācijām.

"Riekstukalnā" darbojas 11 slēpošanas trases un 15 pacēlāji, tāpat pieejama plaša inventāra noma. "Milzkalnā" strādā 10 trases un astoņi pacēlāji, distanču slēpošanas trase, kā arī snovborda parks, vēsta S.Pakalna-Jaka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.