Menu
 

Ikšķiles novadā uzstādīti tekstilizstrādājumu ziedošanas konteineri

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

Veicinot tekstila materiālu otrreizējo apriti Latvijā un iedzīvotāju iespējas ziedot, Ikšķiles novadā ir pieejami tekstila ziedošanas konteineri, kuros iedzīvotāji aicināti ievietot savu nevajadzīgo apģērbu, apavus un mājas tekstīlijas, informēja novada pašvaldībā.

Ikšķiles novadā iespēju ziedot tekstila izstrādājumus nodrošina biedrība “ViaCor Charity”. Ziedošanas konteineros var ievietot iedzīvotājiem vairs nevajadzīgus, bet lietošanai derīgus visa veida un sezonas apģērbus, apavus, mājas tekstilizstrādājumus, rotaļlietas, somas, jostas utt. Konteineros nedrīkst ievietot bojātus paklājus un matračus, kā arī netīras vai saplēstas drēbes.

Viens tekstila ziedošanas konteiners atrodas Ikšķilē pie dalīto atkritumu šķirošanas punkta Peldu ielā 22, vēl viens – Skolas ielā 4 pie ēkas aizmugurējās sienas, bet drīzumā tiks uzstādīts arī pie Skolas ielas 4 fasādes pusē un pie pasta ēkas Birzes ielā 33a.

Ziedotās lietas tiks nogādātas sociālās aprūpes centriem, bērnu namiem un atsevišķām trūcīgajām ģimenēm. Labdarības organizācija Latvijā darbojas tādas pat organizācijas Vācijā paspārnē. Šādi konteineri jau šobrīd atrodas arī Ādažos, Stopiņu novadā, Ozolniekos, Mārupē un Rīgā.

Atgādināsim, ka Eiropas Savienība noteikusi, ka dalībvalstīm tekstils atsevišķi no citiem atkritumu veidiem būs jāvāc vēlākais no 2025.gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.