Menu
 

Siguldas un Stopiņu pašvaldības sadarbosies Inčukalna novada sadalē administratīvi teritoriālās reformas ietvaros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Stopiņu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Vita Paulāne parakstījuši sadarbības līgumu “Par Sigulda un Stopiņu novada pašvaldību sadarbību administratīvi teritoriālās reformas ietvaros reformu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto mērķu un rīcību sasniegšanai attiecībā uz Inčukalna novada Vangažu pilsētu un Inčukalna pagastu”.

Kā liecina informācija Stopiņu novada pašvaldības interneta vietnē, ar šo līgumu Siguldas novada pašvaldība ar Stopiņu novada pašvaldību vienojās savstarpēji sadarboties Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 14.1.apakšpunkta izpildē, kas paredz, ka no 2021. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim Siguldas novada pašvaldība un Ropažu novada pašvaldība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārdali attiecībā uz Ropažu novada Vangažu pilsētu.

Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros 2021.gada 1.jūlijā pašreizējais Inčukalna novads tiks sadalīts, daļu no teritorijas pievienojot jaunajam Ropažu novadam (Vangažu pilsēta) un daļu jaunajam Siguldas novadam (Inčukalna pagasts).

Sadarbības ietvaros plānots veidot darba grupas, rīkot sanāksmes un sagatavot nepieciešamo dokumentāciju, lai nodrošinātu sekmīgu un savlaicīgu institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārdali attiecībā uz pašreizējo Inčukalna novada Vangažu pilsētu.

Sadarbības līguma ietvaros kā vadošais partneris atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam ir Siguldas novada pašvaldība, kura nodrošinās nepieciešamo darba grupu organizēšanu un dokumentācijas projektu izstrādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.