Menu
 

Olaines novadā dubulto finansējumu ēdināšanas atbalstam skolēniem attālināto mācību laikā

  • Autors:  LETA
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olaines novadā dubultots finansējums ēdināšanas atbalstam skolēniem attālināto mācību laikā.

Valsts noteiktajā attālinātā izglītības ieguves procesa laikā, kā arī gadījumos, kad skolēni atrodas karantīnā, pašvaldība nodrošina ēdināšanas atbalstu skolēniem. Pašvaldībā skaidroja, ka 2020.gada pavasarī pašvaldība centās nodrošināt siltas pusdienas katru darba dienu, bet bija problēmas ar saņemšanu konkrētos laikos, kas savukārt radīja problēmas ar ēdiena siltuma nodrošināšanu. Tāpēc 2020./2021.mācību gadā pieņemts lēmums izsniegt pārtikas pakas.

Ēdināšanas atbalsts pārtikas paku veidā tiek nodrošināts skolēnu kategorijām, kurām klātienes mācību laikā ir brīvpusdienas. Tās saņem visi Olaines novada skolu 1.-4.klašu izglītojamajie, bērni no ģimenēm, kurās ir trīs vai vairāk bērnu, bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Izvērtējot līdz šim skolēniem piedāvātās pārtikas pakas, Olaines novada dome lēma no februāra dubultot finansējumu pārtikas pakas izveidei, palielinot vienas pārtikas pakas vērtību no 1,42 eiro dienā uz 2,84 eiro dienā. Pārtikas pakas sagādā ēdinātājs - SIA "Baltic Restaurants Latvia".

Ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs organizē pārtikas paku komplektēšanu un piegādi skolām. Izglītības iestādes koordinē pārtikas paku izsniegšanu izglītojamo likumiskajiem pārstāvjiem, ievērojot valstī ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus un drošības prasības, un individuāli informē portālā "E-klase" vai "Mykoob" par iespēju saņemt pārtikas paku, norādot pārtikas pakas saņemšanas periodu. Uzrunājot izglītojamo likumiskos pārstāvjus, turpmāk tiks piedāvāti vairāki pārtikas paku komplekti - vecākiem, aizbildņiem vai aizgādņiem laikus būs jāizvēlas sev vēlamais un tas jāpiesaka.

Pašvaldībā apgalvoja, ka pārtikas pakas tiek komplektētas saskaņā ar normatīvajiem aktiem un Veselības ministrijas ieteikumiem, lai nodrošinātu veselīgu un sabalansētu uzturu. Pārtikas pakā tiek iekļauti Latvijā ražoti produkti, un izņēmums ir tikai piens, jo Latvijā tas netiek ražots ar pietiekami ilgu derīguma termiņu. Drošības apsvērumu dēļ pārtikas pakas preču sortimentā nevar tikt iekļauti tādi pārtikas produkti, kuriem jānodrošina glabāšana vēsumā, jo no pakas komplektēšanas līdz tās nonākšanai pie bērna vai ievietošanai ledusskapī paiet zināms laiks, tās var būt pat dažas dienas.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.