Menu
 

Ādažos arī šogad rīkos konkursu "Sabiedrība ar dvēseli"

  • Autors:  LETA
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Ādažos arī šogad rīkos konkursu "Sabiedrība ar dvēseli", liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Novada dome februārī plāno apstiprināt konkursa nolikumu, un aicina ikvienu, kam ir vēlme uzlabot savu, kaimiņu un pārējās sabiedrības dzīves vidi Ādažu novadā, sākt tam gatavoties.

Konkursa mērķis ir  uzlabot dzīves kvalitāti fiziskajā un sociālajā jomā novadā, veicināt novada iedzīvotāju iniciatīvu un atbildību par savu dzīves vidi.

Projektiem jābūt saistītiem ar dzīves kvalitātes uzlabošanu, tos ir jāspēj realizēt pašiem projekta iesniedzējiem, projekta ietvaros radītajiem materiālajiem un nemateriālajiem rezultātiem ir jābūt pieejamiem pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai.

Konkursā projektu pieteikumu var iesniegt - nereģistrētas iedzīvotāju grupas, sabiedriskas organizācijas (biedrības vai nodibinājumi), reliģiskas organizācijas. Projekta grupā jāapvienojas vismaz astoņiem cilvēkiem un viena projektu grupa var iesniegt tikai vienu pieteikumu.

Projektā tiks atbalstīta sporta un atpūtas laukumu izveide, kultūrvēsturisko piemiņas vietu ierīkošana, aktīvās atpūtas taku izveide, publisko zaļo zonu izveide, zīmju vai norāžu izgatavošana un uzstādīšana. ūdenstilpju teritoriju labiekārtošana, nojumju izveide, ārtelpas objektu rotājumu izgatavošana.

No ēku remontiem projektā tiks atbakstīta kāpņu telpu durvju un logu nomaiņa, durvju kodu ierīkošana, kāpņu telpas, fasādes krāsošana, pastkastīšu nomaiņa u.c.

Izglītības, kultūras, sporta un sociālajā jomā atbalstīs pasākumu organizēšanai nepieciešamo telpu ierīkošana vai vietas izveide, materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana, pasākumu organizēšana un citi.

Maksimālais atbalsts vienam projektam paredzēts 1500 eiro.

Teritoriju labiekārtošanas projektiem ārpus Ādažu ciema robežas pašvaldības finansējums ir plānots 3000 eiro.

Pēc konkursa izsludināšanas pašvaldības mājas lapā būs pieejams gan konkursa nolikums, gan cita informācija, kas nepieciešama, gatavojot projekta pieteikumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.