Menu
 

Kustības sarakstu nomaiņa reģionālo autobusu pieturvietās kopumā izmaksās 235 708 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Reģionālo maršrutu pieturvietās vienota satura un dizaina autobusu kustības sarakstu izvietošana Autotransporta direkcijai kopumā izmaksās 235 708 eiro, aģentūra LETA noskaidroja direkcijā.

Plākšņu uzstādīšanai un ražošanai tika rīkots konkurss, kurā uzvarēja kompānija SIA "BMP-LV". Plākšņu uzstādīšana tika sākta pērn jūnijā un to plānots noslēgt līdz šā gada beigām.

Jau ziņots, ka pašlaik no plānotajām 9000 plāksnēm uzstādīti 2793 kustības saraksti Pierīgā, Vidzemē un Latgalē.

Uz jaunajām plāksnēm būs attēlota informācija par maršrutiem, kuros konkrētā pietura iekļauta, būs norādīts visu autobusu, kas konkrētajā pieturā apstājas, izbraukšanas laiks no šīs pieturas, kā arī sezonalitāte un nedēļas dienas, kurās reisi tiek izpildīti. Tāpat sarakstos būs redzami reisi, kuros kursē personām ar funkcionāliem traucējumiem pielāgoti autobusi, kā arī reisi, kas tiek izpildīti tikai pēc pieprasījuma, piesakot tos iepriekš.

Autotransporta direkcijā skaidroja, ka līdz šim par kustības sarakstu izveidi un uzstādīšanu atbildīgi bija pasažieru pārvadātāji, tādējādi to saturs un dizains būtiski atšķīrās. Lai pasažieriem informāciju būtu vieglāk uztvert un tā būtu ērti pieejama, Autotransporta direkcija uzņēmās iniciatīvu izveidot vienota satura un dizaina kustības sarakstus un veikt pirmreizēju attiecīgo sarakstu plākšņu saražošanu un uzstādīšanu. Savukārt pēc tam izmaiņu gadījumā informāciju pēc noteiktā standarta aktualizēs pārvadātājs.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.