Menu
 

"Olainfarm" Hromatogrāfijas centrā ar Covid-19 sasirguši septiņi darbinieki

  • Autors:  LETA
Foto – NMPD Foto – NMPD

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" Hromatogrāfijas centrā ar Covid-19 sasirguši septiņi darbinieki, aģentūrai LETA pavēstīja "Olainfarm" valdes locekle Zane Kotāne.

Viņa skaidroja, ka "Olainfarm" nav atrauts no kopējās situācijās Latvijā, tomēr situācija "Olainfarm" patlaban tiek kontrolēta un saslimušo skaits vērtējams kā zems. Lielākais saslimušo skaits šogad konstatēts Hromatogrāfijas centrā, kur saslimuši septiņi no 35 darbiniekiem – aptuveni 20% centra darbinieku ir identificēti kā Covid-19 pozitīvi. Kopumā "Olainfarm" strādā vairāk nekā 1050 darbinieku, piebilda Kotāne.

"Tiklīdz uzzinājām, ka viens no darbiniekiem šajā centrā bija Covid-19 pozitīvs, nekavējoties ziņojām Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) un organizējām pārējo darbinieku, kuriem varētu būt bijuši saskarsme ar inficētajiem darbiniekiem, testēšanu. Pateicoties "E.Gulbja laboratorijai", "Olainfarm" darbiniekiem ir nodrošināta iespēja operatīvi veikt Covid-19 testus. Rīkojamies operatīvi, lai izslēgtu iespējamu vīrusa izplatību uzņēmumā. Kopumā saistībā ar centra darbinieku saslimšanu identificētas 12 kontaktpersonas. Šie kolēģi patlaban atrodas karantīnā," skaidroja Kotāne.

Viņa informēja, ka pēc šī gadījuma visas centra telpas tika dezinficētas un Hromatogrāfijas centrs, kas atbildīgs par produkcijas kvalitātes kontroli, šobrīd turpina darbu. "Uzņēmumā esam ieviesuši virkni pasākumu un nepieciešamo procedūru, lai novērstu potenciālu koronavīrusa izplatību un nodrošinātu darbinieku veselības aizsardzību un ražoto produktu piegādes nepārtrauktību. "Olainfarm" strādā vairāk nekā 1050 darbinieku, kopējie saslimšanas rezultāti vērtējami kā zemi. Mēs ticam, ka ieviestie drošības pasākumi ir nesuši augļus un darba vide uzņēmumā ir droša," pauda Kotāne.

Viņa pavēstīja, ka tiek ieguldīts darbinieku informēšanā, skaidrojot, kāpēc ir svarīgi rūpēties par ierobežojumu ievērošanu – gan savā darbavietā, gan arī ārpus tās. Piemēram, tiek nodrošināts maiņu darbs, uzņēmuma teritorija ir slēgta viesiem, nodrošinātas bezmaksas maskas, tiek nodrošināta dezinfekcijas līdzekļu pieejamība visiem uzņēmuma darbiniekiem. Iespēju robežās tiek kontrolēts, lai darbinieki ar saslimšanas pazīmēm neatrastos darba vietā, bet, īstenojot dažādus pasākumus, telpas tiek dezinficētas. 

Kotāne informēja, ka "Olainfarm" tiek nodrošināta operatīva darbinieku testēšana ne vien saslimšanas vai aizdomu par saslimšanu gadījumos, bet, ar darbinieku piekrišanu, arī preventīvi. Kotāne skaidroja, ka medikamentu ražošana un kvalitātes kontrole prasa fizisku klātbūtni uzņēmumā. Savukārt darbinieki, kuru darba specifika to pieļauj, strādā attālināti. Uzņēmums ir iegādājies papildu portatīvos datorus un programmatūras, lai darbs no mājām būtu iespējams. 

"Patlaban veicam arī darbinieku aptauju par gatavību vakcinēties pret Covid-19 savā darbavietā, kā arī organizējam informatīvo kampaņu, nolūkā skaidrot darbiniekiem vakcinācijas nozīmību un nepieciešamību. Aptauja vēl norit, bet pirmie rezultāti ir iepriecinoši, jo darbinieku atsaucība vakcinācijai ir samērā augsta," teica Kotāne.

Viņa piebilda, ka uzņēmumā ieviesti drošības pasākumi un procedūras, lai novērstu potenciālu koronavīrusa izplatību un nodrošinātu darbinieku veselības aizsardzību un produktu ražošanas nepārtrauktību. "Pasākumu ieviešanā un procedūru ievērošanā ir iesaistīti visi uzņēmuma darbinieki. Šajā situācijā ir ļoti svarīga savstarpēja komunikācija. Šis gadījums parāda, cik svarīgi ir turpināt iesākto darbu – skaidrot, kas ir Covid-19, kā var saslimt, kā sevi pasargāt un kāpēc būtiski veikt visus noteiktos piesardzības pasākumus gan darbā, gan mājās. Katra darbinieka izpratne un individuāla rīcība var būtiski ietekmēt vīrusa izplatību. Mēs ieguldām resursus darbinieku informēšanā, skaidrojot, kāpēc ir svarīgi rūpēties par ierobežojumu ievērošanu. Patlaban strādājam arī pie visu informatīvo materiālu atjaunošanas," piebilda Kotāne.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums 2019.gadā bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018.gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm – Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.