Menu
 

Atsevišķās ūdenstilpēs Jūrmalā atļauts atrasties uz ledus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā paaugstinātas bīstamības periods – drošības apsvērumu dēļ aizliegts atrasties uz publisko ūdenstilpju ledus. Taču no 11. februāra ir noteikti izņēmumi – vietas, kur atrašanās uz ledus ir atļauta, vēsta pašvaldībā.

Tā kā pēdējās nedēļās bijis ilgstošs sals un ledus kārta kļuvusi biezāka un izturīgāka, Jūrmalas pilsētas teritorijā šobrīd atļauts atrasties uz ledus Melnezerā, Slokas ezerā, Slokas karjerā un šādās vietās Lielupē:
- posmā no Kuteru ielas līdz Tirgus laukuma ielai,
- 300 m pa kreisi un 200 m pa labi no Klints ielas 1,
- posmā no Vienības prospekta līdz Rēzeknes pulka ielai, ne tuvāk kā 50 metru attālumā no dzelzceļa tilta un tilta pār Lielupi (Pērkona iela–autoceļš A10);
- posmā no Mastu ielas līdz Burtnieku ielai, ne tuvāk kā 50 m attālumā no dzelzceļa tilta;
- 800 m pa kreisi un 300 m pa labi no Tīklu ielas 10, ne tālāk kā 50 m no krasta līnijas.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas Glābšanas dienests seko līdzi laikapstākļiem un regulāri veic ledus biezuma mērījumus, līdz ar to, mainoties situācijai, noteiktie ierobežojumi un izņēmumi var tikt atcelti vai mainīti. Glābšanas dienests aicina vecākus sekot līdzi bērnu nodarbēm brīvā dabā un neiesaka atļaut nepilngadīgiem bērniem vieniem pašiem atrasties uz ledus bez pieaugušo uzraudzības.

Glābšanas dienesta vadītājs Edijs Pivarūns vērš uzmanību: ledus ir trauslāks upju grīvās un sašaurinājumos, kuģošanas ceļos, zem tiltiem un to tuvumā, makšķernieku izcirsto āliņģu vietās. Ledus izturību mazina arī ūdenī iesalušas niedres, krūmi vai kādi priekšmeti. Pārvietojoties pa ledu, jāizvairās kāpt uz tumšiem ledus plankumiem, jāapiet vietas, kas klātas ar biezu sniega kārtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.