Menu
 

Babītes novada dome vērtēs "Babītes siltuma" valdes un bijušā mēra darbību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien Babītes novada dome ārkārtas sēdē nolēma veidot komisiju, kas vērtēs pašvaldības SIA "Babītes siltums" valdes un uzņēmuma kapitāla daļu turētāja, bijušā Babītes novada domes priekšsēdētāja Andreja Ences (LRA) darbības efektivitāti un tiesiskumu.

Kā informēja Babītes novada mērs Aivars Osītis (LA), pagājušā gadā pašvaldība noslēdza līgumu ar SIA "Pagrabnieces auditoru birojs", par audita veikšanu uzņēmumā par 2017. - 2019.gadā.

20.janvārī tika saņemts auditoru ziņojums, kurā konstatētas vairākas neatbilstības. Piemēram, konstatēts, ka uzņēmumā nav izstrādāta vidējā termiņa darbības stratēģija, nav tikusi veikta budžeta plānošana un kontrole, kas varētu radīt riskus par efektīvu līdzekļu izlietošanu.

Tāpat nav izstrādāta iepirkumu organizēšanas un izvērtēšanas kārtība, visiem darbiniekiem nav izstrādāti amata apraksti u.c.

Osītis norādīja, ka komisijas uzdevums būs arī izvērtēt valdes locekļu atbildību, kā arī izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai.

Babītes novada domes ārkārtas sēdē Ence aicināja izvērtēt ne tikai kapitāla daļu turētāja rīcību, bet visas domes darbību, jo visa dome esot tā, kas atbild par savām kapitālsabiedrībām.

Lai novērstu šaubas par domes darba likumību, audita rezultāti tiks nosūtīti izvērtēšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Domes sēdē izskanēja dažādi pārmetumi par "Babītes siltuma" valdes darbu. Piemēram, par 37 000 eiro kompensāciju bijušajam uzņēmuma valdes loceklim par neizmantoto atvaļinājumu. Turklāt minētais valdes loceklis turpina strādāt uzņēmumā citā amatā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "Babītes siltums" reģistrēta 1993.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder Babītes novada domei. "Babītes siltums" apgrozījums 2019.gadā bija 1,1 miljons eiro. Uzņēmums pēdējos trīs gadus strādājis ar zaudējumiem, tostarp pērn tie ir bijuši 62 413 eiro.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.