Menu
 

"Rīgas satiksme" plāno pagarināt trīs autobusu maršrutus uz Sauriešiem, Baložiem un Jaunmārupi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno pagarināt trīs autobusu maršrutus uz Sauriešiem, Baložiem un Jaunmārupi, intervijā aģentūrai LETA teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (NA/LRA).

Viņš skaidroja, ka šis jautājums ir skarts sarunās ar vairākām Pierīgas pašvaldībām. Līdz ar to "Rīgas satiksme", meklējot risinājumus, jau šovasar plāno trīs pilotprojektus, pagarinot "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutus.

Maršruti tiks izveidoti, jo, neskatoties uz to, ka uz 10 gadiem ir izsolītas sabiedriskā transporta pārvadājumu lotes, pārvadājumu līgumos ir noteikts, ka 30% apjomā šo pakalpojumu var mainīt. 

Līdz ar to "Rīgas satiksme", pagarinot maršrutu, varētu arī iesaistīties pasažieru pārvadājumos uz Pierīgas novadiem, skaidroja Smiltēns.

Turklāt iegūtu arī Rīga un galvaspilsētas iedzīvotāji, jo, pavelkot mazliet garākus "Rīgas satiksmes" maršrutus, varētu panākt, ka cilvēki izvēlēsies sabiedrisko transportu un samazināsies transportlīdzekļu skaits Rīgas centrā, samazināsies izmešu daudzums u.c.

Viņš arī uzskata, ka "Rīgas satiksme" nākotnē varētu kļūt ne tikai par Rīgas uzņēmumu, bet par Rīgas metropoles uzņēmumu, iesaistot uzņēmuma pārvaldībā arī Pierīgas pašvaldības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.