Menu
 

Olainē un Pārolainē no 10.marta būs zemāks siltumenerģijas tarifs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi AS “Olaines siltums un ūdens” jaunus siltumenerģijas tarifus. No šā gada 10. marta siltumenerģijas tarifs būs par 3,7% zemāks – 41,77 EUR/MWh (bez PVN). Jaunais tarifs tiks piemērots lietotājiem Olainē un Pārolaines ciemā. Starp 30 lielākajām Latvijas pilsētām Olainē būs viens no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem valstī. Šobrīd pirmajā vietā ar zemāko tarifu ierindojas Aizkraukle.

Kā skaidro SPRK, siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties iepirktās siltumenerģijas cenu samazinājumam 7,2% apmērā. AS “Olaines ūdens un siltums” siltumenerģiju iepērk no diviem siltumapgādes komersantiem.

SPRK 2020. gada aprīlī piešķīrusi AS “Olaines ūdens un siltums” atļauju pašai noteikt siltumenerģijas tarifus iepirktās siltumenerģijas un kurināmā cenu izmaiņu gadījumā. Tas nozīmē, ja iepirktās siltumenerģijas cena un / vai kurināmā cena nākotnē būs zemāka par to, kas iekļauta tarifā, komersantam ir pienākums noteikt zemāku tarifu.

AS “Olaines ūdens un siltums” pašas noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas tarifu aprēķinu iesniedza SPRK 2021.gada 1. februārī. SPRK izvērtēja iesniegtos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus un to pamatojumu, secinot, ka tarifi atbilst metodikai un ir pamatoti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.